Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Cena prstena

Još jedna marketinška kampanja iz četrdesetih godina prošlog veka promovisala je kupovinu vereničkog prstena, tvrdeći da njegova cena govori o značaju ljubavi između dvoje ljudi. I dan danas se veruje da je važno da verenički prsten bude vrlo skupocen, i da čak ne sme biti jeftiniji od nečije mesečne zarade. Ovo je vrlo površno razmišljanje.

Gosti moraju da donesu poklone

Tradicija darivanja mladenaca nije uvek postojala i nije je bilo u svim kulturama. Ipak, veliki broj filmova i kampanja proklamovao je obavezu darivanja mladenaca, a to je otišlo toliko daleko, da čak i pozivnice na venčanje sadrže spisak poželjnih poklona. Ipak, ukoliko želite da svoje venčanje provedete okruženi voljenim ljudima, pokloni zaista nisu važan element venčanja, i stvaraju samo neprijatnost onima koji su manje finansijski situirani a želeli bi da prisustvuju vašoj proslavi. Takođe, isticanje toga ko je šta poklonio je jedna veoma loša praksa.

Morate nositi tradicionalnu venčanicu

vencanica Zablude o venčanjima iz filmova i reklama

Tek dvadesetih godina prošlog veka saloni venčanica su počeli da proizvode klasične bele venčanice, a šezdesetih je postojala čak i kampanja koja se oslanjala na tvrdnje “stručnjaka” da “bajkovite” venčanice vode stabilnijem braku.

U gotovo svim holivudskim filmovima, mlade nose snežno bele venčanice, koje se nose samo jednom u životu. Ipak, iako su se bele haljine i u prošlosti nosile na venčanjima, bela boja nije bila obavezna, a žene su se često odlučivale za haljine koje su mogle da koriste i u drugim prilikama.

Novac ne kupuje ljubav, sreću ni skladan brak. U skladu sa tim, novac koji vi ili vaši bližnji uložite u veridbu i venčanje neće ni na koji način učiniti vaš zajednički život sa partnerom lepšim. Zaboravite na norme i organizujte jednostavno venčanje, okružite se voljenim ljudima i proslavite početak zajedničkog života sa voljenom osobom na svoj način.

Jasna Stanić

Editors choice