Milenijalci diktiraju savremene trendove u svemu, pa i u venčanjima, ne vodeći računa o običajima i tradicijama – oni stvaraju i započinju nove običaje, koji su vrlo praktični i ekonomični, a pritom ne gube na romantičnosti i simbolici.

Oni odbacuju sve suvišno, ne interesuje ih raskoš i ne žele da troše sulude sume novaca – milenijalski parovi žele da im venčanje bude zabavno i veselo, a na putovanjima za medeni mesec ih ne zanimaju raskošni mladenački apartmani u hotelima sa pet zvezdica. Njihovi izbori se zasnivaju na zdravom razumu, ekološkoj osvešćenosti, estetici i skromnosti. I svakako su u pravu, jer oni kreiraju budućnost u kojoj nema mesta razmetljivom i besmislenom trošenju, kako novca, tako ni prirodnih dobara. Milenijalci na svim poljima rade na samoodrživosti.

Milenijalski trend praktičnog medenog meseca 1 Milenijalski trend praktičnog medenog meseca

Jedna od njihovih praktičnih “izmišljotina” jeste – čekanje na medeni mesec. Oni neće otići odmah posle venčanja, odvozeći se u automobilu na kome piše “upravo venčani”, zasipani ružinim laticama i pirinčem, nego će postupiti veoma promišljeno i praktično. Odabraće aranžman za putovanje na neko mesto koje žele da obiđu i to malo pre ili posle turističke sezone, kako bi iskoristili popuste. Jer, svrha medenog meseca je odavno nestala – mladenci više ne konzumiraju svoj brak prvi put na bračnom putovanju, pa zato to putovanje može da se isplanira ekonomično i praktično. Njima ne treba bajka da zamagli banalnost i nespretnost upoznavanja telesne prisnosti, oni su već prisni i uigrani i imaju zadovoljavajući seksualni život. Nije im potrebno nikakvo preterano romantično okruženje i dramatizovanje, dovoljna im je obična radost što su zajedno i što nameravaju da vode ispunjen, radostan i produktivan život.

Kada je u pitanju praktičnost planiranja medenog meseca, savremeni parovi osim jeftinijih aranžmana za zanimljive destinacije gledaju i kako će svoj odmor uklopiti u kalendar praznika, odnosno neradnih dana. Jer, zašto bi potrošili više dana odmora, nego što je potrebno, ako mogu da ih spoje sa neradnim danima, odnosno, državnim i verskim praznicima. Praktičnost i zdrav razum, pre svega.

Comments