Postoje lepe tradicije vezane za venčanje, veridbe i sve ceremonije vezane za otpočinjanje zajedničkog života. Sve ove tradicije simbolizuju početak večne ljubavi i brige partnera jedno o drugome.

Ipak, postoje i neke tradicije koje nam već decenijama diktiraju filmovi i reklame, a koji prenaglašavaju materijalni aspekt venčanja.

Predstavljamo vam neke zablude o venčanjima, koje smo usvojili posredstvom filmova i reklama, a koje nisu potrebne za manifestaciju ljubavi i sreće zbog početka zajedničkog života.

Dijamantski verenički prsten

veridba Zablude o venčanjima iz filmova i reklama

Ako je suditi po romantičnim scenama iz filmova, dijamantski verenički prsten je neizostavan element veridbe.  U prošlosti, verenički prsten nije oduvek smatran neophodnim elementom veridbe. Čak i kada je bio prisutan, kao podsetnik na data obećanja do venčanja, nije se uvek poklanjao dijamantski prsten.

Godine 1938. je jedna kompanija koja se bavi prodajom dijamanata sprovela vrlo agresivnu kampanju, sa ciljem da se u svest potrošača ubaci neophodnost da veridbu otpočnu dijamantskim prstenom. Oni su čak organizovali predavače da u srednjim školama širom amerike propagiraju dijamantsko vereničko prstenje. Slične kampanje su ponovljene još nekoliko puta, i do danas je dijamantski prsten ustoličen kao tradicionalni element veridbe. Ipak, dvoje ljudi koji se vole i odlučuju da provedu život zajedno ne iziskuju prsten kao podsetnik na svoja osećanja, a posebno im nije važno da li se na njemu nalazi dijamant.

Comments