Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Najvažniji trendovi venčanica u 2020.

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Sofisticirane i romantične: Najnovije svadbene kreacije Zaca Posena

Najbolji momenti venčanja u filmu “Downton Abbey”

Najlepši jesenji nevestinski buketi

Dekorativni dodir jeseni na tvom venčanju

Horoskop otkriva: Kako bi izgledala tvoja savršena prosidba?

Čudesni nevestinski buketi – koji nisu cvetni

10 dana pre venčanja – 10 stvari koje ne smeš da zaboraviš

Na koga se odnosi ono “+1″ na pozivnici?

Uglavnom se odnosi na vašeg partnera (momka, supruga, verenika). Ako nemate partnera i pozvani ste samo vi, a želite da povedete prijatelja, treba da pitate mladence, odnosno, da tražite dozvolu. Sigurno će vam odobriti i razumeće zašto ne želite da se pojavite sami – niko ne želi da se oseća usamljeno na događaju koji proslavlja zajedništvo i parovanje.

Da li treba da naglasiš da nešto ne jedeš i tražiš poseban obrok?

Ne, to nije pristojno. Ako ste vegetarijanac, sigurno ćete moći barem da jedete salatu, ili neko pecivo, ili voće i svakako, tortu. Ako ste na dijeti, pa, tog dana prekršite dijetu, radili ste to i ranije, a niste imali tako dobar razlog. Ukoliko ste baš striktni u svom načinu ishrane (možda imate zdravstvene razloge za to) i znate da vam ništa sa jelovnika neće odgovarati, onda jedite kod kuće pre proslave. Ako ste na neku ili sastojke alergični, prilikom posluživanja raspitajte se diskretno kod konobara da li u hrani ima sastojaka koji bi vam škodili.

View this post on Instagram

Authentic L♡VE by @octaviaplusklaus

A post shared by Authentic Love Magazine (@authenticlovemag) on

Ako praviš sopstvene fotografije sa venčanja, da li je u redu da ih objaviš na društvenim mrežama?

O tome treba da pitate mladence. Možda oni ne žele da se njihove fotografije nalaze na internetu, ili ne žele da neko pre njih objavi fotografije, pa bi to trebalo da poštujete.

Razume se da proslavi treba da doprinesete svojim veselim raspoloženjem – ako ste poznati kao neko ko ume da se dobro zabavlja i pokrene sve oko sebe, ne ustručavajte se da preuzmete tu ulogu, mladenci to očekuju od vas. Nije u redu da sve vreme sedite, ili da se ponašate kao da se dosađujete – igrajte i učestvujte (iako vam muzika baš i ne odgovara), razgovarajte sa drugim gostima, krećite se, recite i pokažite mladencima da vam se sviđa atmosfera i da vam je drago što ste tu. U redu je i da malo popijete da podstaknete raspoloženje, ali opijanje i gubljenje kontrole nad svojim ponašanjem je ružno i nekulturno (ne samo na svadbi, nego i inače).

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević

Editors choice