Dekorativni dodir jeseni na tvom venčanju

Horoskop otkriva: Kako bi izgledala tvoja savršena prosidba?

Čudesni nevestinski buketi – koji nisu cvetni

10 dana pre venčanja – 10 stvari koje ne smeš da zaboraviš

Najlepši hoteli za medeni mesec – za ljubitelje vina

Fotografije sa venčanja koje moraš imati

Ako je sudeći prema beauty influenserima, ovo će biti svadbeni trendovi za narednu godinu

Umesto venčanice – odelo!

Wedding Beauty Guide: Hair&Makeup saveti za tvoj najvažniji dan

Boho venčanica: Čista romantika!

1/2

Možda ne postoji neki zvaničan bonton za svatove, ali postoje neka uputstva o tome kako da budete dobar gost, koji svojim prisustvom zaista uveličava slavlje – kao što obično piše na pozivnicama. Evo nekih smernica i razrešenja nekih dilema, koje ćete možda imati, kada vas pozovu na svadbu.

Da li zaista treba da izbegavatš da obučeš nešto crno ili belo?

Generalno, ne postoji pravilo o tome kako treba da se obučete za svadbu – ali kultura nalaže da se doterate, jer pažnjom koju ste uložili u svoj izgled, odajete poštovanje svečanom događaju. Boja haljine (ili drugih odevnih predmeta), nije toliko važna – nije preporučljivo baš da nosite neku raskošnu belu haljinu, koja može ličiti na venčanicu, da ne biste zasenili mladu, ili da vas ne bi pomešali sa nevestom, a ako oblačite crnu haljinu, ne treba da izgledate kao da ste pošli na sahranu, nego doterano i svečano. Ako su vam prilikom poziva na venčanje naglasili dres-kod, odnosno, istakli da je venčanje tematsko i da se gosti mole da se obuku u određenom stilu, ili tonu, trebalo bi da tu preporuku poštujete.

Ukoliko ne možeš da prisustvuješ venčanju, da li je u redu da preskočiš ceremoniju i odeš samo na proslavu?

Ako se radi o bliskim osobama, trebalo bi da idete i na venčanje i na proslavu. Ukoliko baš ne možete da prisustvujete venčanju, obavestite mladence unapred, zamolite ih za razumevanje i pitajte da li je u redu da se pojavite na zabavi, ako već ne dolazite na ceremoniju. Ako morate ranije da odete sa proslave, obavezno se pozdravite sa mladencima, zahvalite im što su vas ugostili i recite da vam je žao što ne možete duže da ostanete.

Ukoliko ne možeš da prisustvuješ ni venčanju ni zabavi, da li bi ipak trebalo da daš poklon?

Ako ste sprečeni da sa mladencima provdete njihov najvažniji dan, verovatno imate dobar razlog – ali ako ste sa njima bliski (a verovatno jeste), čim budete mogli, najavite im posetu (želeće da vas ugoste, zato se obavezno najavite i pitajte kada im odgovara da ih posetite) i tada donesite poklon – to je možda ujedno poklon za useljenje i za venčanje, pa neka bude malo veći od onog što biste poklonili da ste došli na svadbu.

Editors choice