Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

1/2

Možda ne postoji neki zvaničan bonton za svatove, ali postoje neka uputstva o tome kako da budete dobar gost, koji svojim prisustvom zaista uveličava slavlje – kao što obično piše na pozivnicama. Evo nekih smernica i razrešenja nekih dilema, koje ćete možda imati, kada vas pozovu na svadbu.

Da li zaista treba da izbegavatš da obučeš nešto crno ili belo?

Generalno, ne postoji pravilo o tome kako treba da se obučete za svadbu – ali kultura nalaže da se doterate, jer pažnjom koju ste uložili u svoj izgled, odajete poštovanje svečanom događaju. Boja haljine (ili drugih odevnih predmeta), nije toliko važna – nije preporučljivo baš da nosite neku raskošnu belu haljinu, koja može ličiti na venčanicu, da ne biste zasenili mladu, ili da vas ne bi pomešali sa nevestom, a ako oblačite crnu haljinu, ne treba da izgledate kao da ste pošli na sahranu, nego doterano i svečano. Ako su vam prilikom poziva na venčanje naglasili dres-kod, odnosno, istakli da je venčanje tematsko i da se gosti mole da se obuku u određenom stilu, ili tonu, trebalo bi da tu preporuku poštujete.

Ukoliko ne možeš da prisustvuješ venčanju, da li je u redu da preskočiš ceremoniju i odeš samo na proslavu?

Ako se radi o bliskim osobama, trebalo bi da idete i na venčanje i na proslavu. Ukoliko baš ne možete da prisustvujete venčanju, obavestite mladence unapred, zamolite ih za razumevanje i pitajte da li je u redu da se pojavite na zabavi, ako već ne dolazite na ceremoniju. Ako morate ranije da odete sa proslave, obavezno se pozdravite sa mladencima, zahvalite im što su vas ugostili i recite da vam je žao što ne možete duže da ostanete.

Ukoliko ne možeš da prisustvuješ ni venčanju ni zabavi, da li bi ipak trebalo da daš poklon?

Ako ste sprečeni da sa mladencima provdete njihov najvažniji dan, verovatno imate dobar razlog – ali ako ste sa njima bliski (a verovatno jeste), čim budete mogli, najavite im posetu (želeće da vas ugoste, zato se obavezno najavite i pitajte kada im odgovara da ih posetite) i tada donesite poklon – to je možda ujedno poklon za useljenje i za venčanje, pa neka bude malo veći od onog što biste poklonili da ste došli na svadbu.

Editors choice