Ima mnogo divnih i romantičnih mesta na svetu, na kojima možete da provedete medeni mesec – i ne treba da potcenjujete ona koja poznajete i koja su relativno blizu. Lista je podugačka, ali ovih deset destinacija su u 2019. ocenjene kao najlepše i najromantičnije.

Alentejo, Portugal

Alentejo je portugalski region poznat po uzgajanju grožđa, koji poseduje onaj sveži mir i staloženost vinskih dolina, uz dodatak iznenađujuće živopisnih plaža, koje nisu mnogo popularne među turistima. Tu su i srednjevekovni zamkovi i ostaci rimske arhitekture, rasuti po bogatom poljoprivrednom području. Možete odsesti u Herdade da Malhadinha Nova, ili u šarmantnoj seoskoj Imani House. Pitom i živopisan kraj, koji možete opušteno istraživati i uživati.

Obala Amalfi, Italija

Ima mnogo razloga zbog kojih je obala Amalfi i dalje na vrhu liste mladenaca koji odlaze na medeni mesec. Teško je zamisliti klasičniji romantični prizor od Positanovih strmih seoskih uličica, mavarske arhitekture, azurnog plavetnila mora koje tiho zapljuskuje peščane plaže. Glamurozan smeštaj sa pet zvezdica u hotelu Le Sirenuse, upotpuniće doživljaj. Ovo mesto je kao niz blistavih dijamanata u primorskoj kruni, u kome ćete se i sami osećati sofisticirano, romantično i uzbuđeno.

Amsterdam, Holandija

Osim legalnog liberalnog duha kafe-šopova, koji brojne turiste svakodnevno privlače u okrug Red Light, Amsterdam je prelep grad, bogate umetničke baštine – Van Gog, Rembrant, Vermer – sa složenim sistemom kanala i mostova. Ne tako dramatičan kao mračna Venecija, puna duhova iz života i literature, ali mnogo vedrije, svetlije i opuštenije atmosfere. Najlepše ćete se provesti ako iznajmite bicikle za obilaske i istraživanja – tako možete preći puno kilometara, a ne propustiti lepotu fasada i brojnih restorana i kafića na otvorenom, u koje možete svratiti na piće i obrok. Preporuke za najbolju kuhinju pripadaju Interkontinental Amstel Amsterdam hotelu, a za smeštaj novom The Hokton, koji se odlikuje najzanimljivije dizajniranim prostorom.

Anguilla, Livardska ostrva

Najsevernije ostrvo u arhipelagu Livardskih ostrva u Malim Antilima, koji se nalazi na području Severne Amerike, a pripada prekomorskoj teritoriji Velike Britanije, Angvila je definicija karipskog raja. Električno-tirkizna boja vode, blistavi beli pesak, palme koje se njišu na blagom povetarcu oko mirnih uvala. Uzmite privatni apartman sa bazenom na spokojnoj Cap Juluca, u kojima možete uživati u privatnosti i doručkovati u krevetu, sa pogledom na plažu.

Antarktik

Južni pol, najhladnije mesto na Zemlji, trebalo bi da posetite i iskusite njegova ledena čudesa, pre nego ga što globalno zagrevanje pošalje u istorijsku arhivu. Odličan izbor za nekonvencionalne i avanturističke parove, koji žele da podele nesvakidašnje iskustvo – ono na šta se odlučite jednom u životu i potreban vam je neki poseban razlog i povod. Kopno je okovano ledom, a na krstarenju po kristalnoj vodenoj površini, možete videti kitove, pingivne i foke.

Comments