Nezaboravan romantični trenutak kad vas momak zaprosi (klekne, postavi pitanje i otvori kutijicu sa prstenom), nikada ne gubi svoju čar, iako je totalni kliše. Naravno da ćete biti dirnuti i razneženi, ali – šta ako vam se prsten uopšte ne sviđa? Možete se rasplakati od razočaranja i on će misliti da je to zbog emotivnog trenutka, ali nešto se mora učiniti sa prstenom koji je – totalno pogrešan. Ako ga budete nosili, osećaćete se loše, ako izbegavate da ga nosite, osećaćete se loše, ako priznate da vam se ne svišđa, osećaćete se loše. Šta da radite?

Evo šta predlažu neveste koje su se pre vas suočile sa ovim neprijatnim momentom, koji sreću kvari.

Sačekajte nekoliko dana

Pričekajte. Možda će se prsten “primiti” – možda se naviknete na njega, pa iako nije onaj koji ste priželjkivali, može vam postati drag i rado ćete ga nositi, kad prvi talas razočaranja prođe. Možda je to verenički prsten koji je generacijama u njegovoj porodici i ima veliku sentimentalnu i porodičnu vrednost (simbol istrajnosti i porodične povezanosti), ili je možda nalik na prsten koji je nosila njegova baka i koji njemu nešto znači. Pa, kad to uvidite, možda ćete posmatrati prsten drugačijim očima i postaće vam drag.

Razgovarajte sa partnerom

Ne dozvolite da pitanje njegovog neiskustva i lošeg ukusa u izboru nakita stoji među vama – ako iz dana u dan budete nosili prsten koji vam se ne sviđa, svaki put kad ga postanete svesni, mrzećete ga i osećati krivicu zbog toga i to će zatrovati vaša osećanja prema partneru. Ne želite da ga uvredite, naravno, ali mnogo je gore da ništa ne preduzmete i da dozvolite toj maloj crnoj tački da postane pukotina koja se više ne može zakrpiti. Izaberite pravi trenutak, kada ste bliski i otvoreni i imate dovoljno vremena, a ne kada ste uznemireni i žurite. To će biti jedan od “onih” razgovora, koje ćete u svim godinama svog braka često voditi – zato, počnite da vežbate (otvoreneost, ranjivost, nežnost, koje ne ustupaju pred istinom). Priznajte mu da vam se prsten ne sviđa, da ste pokušali da se priviknete i da vam ne ide i pitajte ga da li baš taj prsten njemu znači nešto posebno. Velika je verovatnoća da on prosto nema osećaj za nakit i za ono što bi se uklopilo u vaš stil i da je izabrao prsten koji mu se učinio najlepši, ili koji mu je neko preporučio i da nije emotivno vezan za taj izbor.

Comments