Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Najvažniji trendovi venčanica u 2020.

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Sofisticirane i romantične: Najnovije svadbene kreacije Zaca Posena

Najbolji momenti venčanja u filmu “Downton Abbey”

Najlepši jesenji nevestinski buketi

Dekorativni dodir jeseni na tvom venčanju

Horoskop otkriva: Kako bi izgledala tvoja savršena prosidba?

Čudesni nevestinski buketi – koji nisu cvetni

10 dana pre venčanja – 10 stvari koje ne smeš da zaboraviš

Možda nećete želeti da idete nikuda, da biste zadržali taj osećaj bajkovitosti, ali ne brinite – bajka je svuda oko vas, nastavlja se i nudi nove sadržaje. Ovaj grad je riznica lokalne kulture i prirodnih lepota, a na svakom koraku ima šta da se otkrije.

Palata Pena (Palacio Da Pena), na primer. Različiti stilovi gradnje, položaj, kao i boje njenih kula (žuta i crvena, naspram zidova u sivoj i boji peska), čine je možda najupečatljivijom među palatama, a njen raznorodni karakter najbolje odslikava atmosferu i karakter celog grada. Dvorac Pena datira iz srednjeg veka, kada je bio kapela na vrhu brda, u kojoj su se u 15. veku okupljali hodočasnici, koji su od kapela kralj Džon drugi i kralj Manuel prvi sagradili manastir. Ova građevina je potpuno uništena u zemljostresu, sredinom 18. veka, a kralj Ferdinand je na njegovim ostacima sagradio sadašnji zamak, tada letnjikovac portugalske aristokratije.

sintra portugal 2 1 Portugalski grad dvoraca – najromantičnija destinacija za mladence u 2019.

Najromantičniji trenutak u Sintri jeste predveče – sunce zalazi, a izletnici koji ovde dolaze da provedu samo dan ili jedno popodne, odlaze, a većina prodavnica se zatvara. Izaberite laganu šetnju u tihom i romantičnom predvečerju. Imate mnogo opcija za laganu večeru sa lokalnim specijalitetima, a preko dana, provedite nešto vremena na divnim plažama. Priuštite sebi domaće vino u vinskoj kući Colares i uživajte u masaži u banji Anantara. Osećajte se na svom medenom mesecu kao što se portugalski društveni Creme de la Creme osećao u svojim raskošnim letnjikovcima.

Fotografije: unsplash.com

Brankica Milošević

Editors choice