Kakvo venčanje bi trebalo da imaš sudeći po tvom horoskopskom znaku?

Kako se menjao izgled vereničkog prstenja kroz vreme (VIDEO)

Jesenje venčanje u bojama prirode

Bridal Fashion Week: Aksesoari koje ćeš želeti da nosiš i to ne samo na venčanju

Kako da ukrasiš kosu na drugačiji način

Praktični saveti za svaku nevestu: Šta treba da uradiš pre nego što obučeš venčanicu?

Diskretne i romantične: Najlepše tetovaže za parove u koje ćete se zaljubiti na prvi pogled!

Vereništvo na društvenim mrežama: Šta ne treba da objavljuješ?

Budi drugačija, obuci za svadbu – odelo

Stvari koje želiš da zna tvoja (buduća) ćerka

1/2

Kad kažemo medeni mesec, mislimo na putovanje na koje mladenci odlaze nakon sklapanja braka, birajući prema svojim mogućnostima, neko mesto gde će se lepo provesti i odmoriti, udaljiti od svih obaveza i posvetiti jedno drugom. Romantika medenog meseca nije izgubila na snazi, iako je smisao prevaziđen – savremeni parovi se obično venčavaju nakon duge veze, ili kad su već počeli zajednički život, ili kad je već dete na putu, pa smatraju da je praktičnije sa pravne strane, ako vezu ozakone.

Prevaziđena suština medenog meseca je ista kao i suština prve bračne noći – intimno zbližavanje i upoznavanje para, koji prvi put ima legitimnu priliku (i dužnost) da konzumira svoju vezu, odnosno, počne “da radi” na stvaranju potomstva. Pošto su veze obično konzumirane (a i plodovi već na putu) mnogo pre braka, prva bračna noć, kao i medeni mesec više nemaju tu svrhu.

View this post on Instagram

Authentic love by @katchsilva

A post shared by Authentic Love Magazine (@authenticlovemag) on

Međutim, za savremene parove je medeni mesec prilika da odu na odmor o kome su maštali, a da im niko ne prebacuje da je to previše luksuzno i skupo, da se odmore od svakodnevice i od gužve i stresa koji su imali oko venčanja, useljenja, gostiju…

Ovaj običaj je nastao u 19. veku u Velikoj Britaniji, kada je mladi par odlazio na put da bi posetio sve članove porodice koji nisu mogli da dođu na venčanje. U dvadesetom veku, tradicija medenog meseca se uobličila u ono što je danas.

Editors choice