Napravite poseban kutak za decu

Imate malo veći šator sa kampovanja? Ili imate od koga da ga pozajmite? Deca će biti oduševljena da imaju sopstveni, zaklonjen kutak u sali za svadbu. Unesite unutra plastične stolove i stolice, raširite po stolovima šarene papire, salvete, ili podmetače (deci ne treba stolnjak i aranžman sa cvećem i voćem) i organizujte im, pored radnog stola (za crtanje, slagalice, kockice i društvene igre) mali švedski sto, sa plastičnim tanjirićima i sokićima u flašicama sa cevčicama.

Deca jedu i piju manje nego odrasli i njihov meni je jednostavniji i jefitniji. Oni ne cene svadbarski kupus, niti pečenje, njima stavite činiju pomfrita, sitno seckanog roštiljskog mesa koje služite gostima, kriške hleba isecite na pola – poslužite ih kao na nekom rođendanu, to će im biti poznato i sviđaće im se.

Poslužite im posebno piće za zdravicu – postoji dečiji šampanjac, koji deca uglavnom vole da piju, ali možete im poslužiti i sok od jabuke i bilo koji bistri sok, u lepim čašama za svečani trenutak, kad se iznosti torta. Taj momenat okuplja i angažuje sve goste, a za pojačavanje utiska, možete da dodate neke prskalice. I naravno, ako ste planirali vatromet kao specijalni efekat na svadbi, deca će to obožavati, baš kao i odrasli!

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević

Comments