Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Najvažniji trendovi venčanica u 2020.

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Sofisticirane i romantične: Najnovije svadbene kreacije Zaca Posena

Najbolji momenti venčanja u filmu “Downton Abbey”

Najlepši jesenji nevestinski buketi

Dekorativni dodir jeseni na tvom venčanju

Horoskop otkriva: Kako bi izgledala tvoja savršena prosidba?

Čudesni nevestinski buketi – koji nisu cvetni

10 dana pre venčanja – 10 stvari koje ne smeš da zaboraviš

1/2

Ako vam je jasno da ne možete svojim gostima naglasiti da ne dovode decu i ako imate više od dvoje dece (a da nisu baš bebe), vrlo jednostavno možete za najmlađe goste pripremiti igraonicu. Ako ste pri novcu, angažujte animatora, dadilju – nekoga ko će se baviti decom i sklanjati ih s puta odraslima, a i obezbediti da odrasli ne smetaju deci.

Naravno, staratelj nije neophodan, deca umeju sama da se igraju i zabavljaju, ako im pripremite odgovarajuće sadržaje. Evo nekih predloga:

Spremite im kofice sa lego kockama. Lego kocke vole i mogu da slažu deca od tri godine pa naviše. I sasvim odrasla deca to vole.

Pripremite društvene igre za stariju decu – monopol, ne ljuti se čoveče, karte…

Pripremite bojanke i bojice

Kao u vrtiću – deca vole da boje i naučila su da se na ovaj način zabavljaju. Pripremite im neke simpatične i smešne slike za bojenje – bojanke možete skinuti sa interneta i štampati ih, a bojice možete kupiti ili doneti one koje imate.

Napravite im malu likovnu radionicu i dajte im zadatak – neka nacrtaju mladu, ili svadbenu tortu, neki treći svadbeni motiv, ili šta god žele! Proglasite takmičenje za najlepši crtež i spremite kesice sa grickalicama, gumene bombone i lizalice kao nagradu.

Pritom treba da znate da vas deca gosti neće ni mnogo koštati. Najbolje je da im napravite mali dečiji švedski sto – pomfrit, sitno seckana pica, žu žu i ostala peciva, gumene bombone ili sladoled i sokići. Ništa od toga nije skupo, a roditelji će vam biti veoma zahvalni. Napravite mali vrtić na svadbi i računajte da će biti roditelja koji će ih obilaziti.

Donesite slagalice – to je zabava između lega i crtanja, a starija deca mogu da pomognu mlađoj da uklope delove.

Editors choice