Ako je sudeći prema beauty influenserima, ovo će biti svadbeni trendovi za narednu godinu

Sveže ideje za letnje venčanje

Umesto venčanice – odelo!

Wedding Beauty Guide: Hair&Makeup saveti za tvoj najvažniji dan

Boho venčanica: Čista romantika!

Boje lakova za nokte za tvoje letnje venčanje

Neobične palete boja za tvoje letnje venčanje

Šta vam treba za uspešan medeni mesec

Strahovi koje treba da razrešite pre ulaska u brak

Vodič za svatove: Kako da budeš dobar gost na venčanju?

1/2

Ako vam je jasno da ne možete svojim gostima naglasiti da ne dovode decu i ako imate više od dvoje dece (a da nisu baš bebe), vrlo jednostavno možete za najmlađe goste pripremiti igraonicu. Ako ste pri novcu, angažujte animatora, dadilju – nekoga ko će se baviti decom i sklanjati ih s puta odraslima, a i obezbediti da odrasli ne smetaju deci.

Naravno, staratelj nije neophodan, deca umeju sama da se igraju i zabavljaju, ako im pripremite odgovarajuće sadržaje. Evo nekih predloga:

Spremite im kofice sa lego kockama. Lego kocke vole i mogu da slažu deca od tri godine pa naviše. I sasvim odrasla deca to vole.

Pripremite društvene igre za stariju decu – monopol, ne ljuti se čoveče, karte…

Pripremite bojanke i bojice

Kao u vrtiću – deca vole da boje i naučila su da se na ovaj način zabavljaju. Pripremite im neke simpatične i smešne slike za bojenje – bojanke možete skinuti sa interneta i štampati ih, a bojice možete kupiti ili doneti one koje imate.

Napravite im malu likovnu radionicu i dajte im zadatak – neka nacrtaju mladu, ili svadbenu tortu, neki treći svadbeni motiv, ili šta god žele! Proglasite takmičenje za najlepši crtež i spremite kesice sa grickalicama, gumene bombone i lizalice kao nagradu.

Pritom treba da znate da vas deca gosti neće ni mnogo koštati. Najbolje je da im napravite mali dečiji švedski sto – pomfrit, sitno seckana pica, žu žu i ostala peciva, gumene bombone ili sladoled i sokići. Ništa od toga nije skupo, a roditelji će vam biti veoma zahvalni. Napravite mali vrtić na svadbi i računajte da će biti roditelja koji će ih obilaziti.

Donesite slagalice – to je zabava između lega i crtanja, a starija deca mogu da pomognu mlađoj da uklope delove.

Editors choice