Nemojte preterati u piću

Jedite, pijte, opustite se – ali nemojte preterati. Ako popijete koju više, srušićete fasadu fantastične i zadovoljne osobe koju želite da prikažete i svi će pomisliti da ste sigurno nesrećni što ste sami, čim ste se tako napili. Piće će vam svakako biti potrebno da biste pregurali sate osmehivanja pred prizorom srećnih mladenaca i svim ostalim porodičnim prizorima, koji vas prosto provociraju da navrnete celu flašu i svima objasnite da su zli i nemaju nikakva prava da se mešaju u vaš život. Pa, nemojte to učiniti.

Igrajte, đuskajte, plešite

Igrajte sve što se igra na svadbi – kolo, vozić, đuskanje. I ako se pleše i neko vas pozove na ples, ne odbijajte. Zato ste i došli, da se veselite i igrate.

Eskivirajte naporne

Kad vam se zalepi neko ko želi da vas ispita i gurne nos u vaša posla, ili vas prosto presretne sa pitanjima tipa “a kad ćeš ti ovako?” samo ga zaobiđite. “Izvinite moram do toaleta” – klasično je, ali realno opravdanje. A ako želite da se doditčna osoba malo guši u svojoj radoznalosti, onda joj recite nešto u stilu “rado bih vam ispričala sve o svom strašno zanimljivom životu, ali za pet minuta imam zakazan intervju preko Skajpa, moram hitno da nađem neko mirno mesto”.

Da, i dalje vam preporučujemo da varate i lažete, ali ne morate da nas poslušate. Možete biti zbunjeni i očajni i dozvoliti svima da vas dovode do suza i besa, a možete biti i drski i svakome dati odgovor koji zaslužuje. Samo želimo da vas upozorimo da budete spremni.

Naslovna fotografija: instagram.com/brides

Brankica Milošević

Comments