Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

1/2

Ovo je jedno osetljivo i nezgodno pitanje – ovaj svet nije organizovan po meri dece i u mnogim situacijama ona naprosto smetaju. Ako su roditelji navikli na živahnost i nestašluke svoje dece, drugi nisu. I tada dolazi do onih neprijatnih situacija – u restoranima, prodavnicama, u bioskopu, na svadbi – deca trče, vrište, ruše, zapliću se svima u noge, a svi dižu obrve, kolutaju očima i komentarišu nesposobnost roditelja da decu obuzdaju, ili nedostatak svesti o tome da uopšte nije trebalo da ih povedu, a ako nisu imali kome da ih povere na čuvanje, onda nije trebalo ni da dolaze.

Diskriminacija?

Možda, ali ako roditelji imaju prava da svoju decu vode svuda sa sobom, takođe i drugi imaju prava da imaju mir na mestima koja nisu škole i obdaništa i da im dečija cika i plač ne kvari raspoloženje (na svadbi).

Niko nema odgovarajuće rešenje za ovo pitanje. Staviti natpis “deci i psima zabranjen ulaz” nije izvodljivo – svi bi poludeli! Kršenje dečijih i životinjskih prava! Krajnje neetično, gnusno, fašistički…

Dakle, potrebno je da posmatramo stvari iz druge perspektive, a to je – kako se deca (govorimo o maloj deci, predškolskog uzrasta, koja nisu navikla da poštuju nikakve konvencije) zaista osećaju na svadbama? Verovatno im to prija isto koliko i kućnim ljubimcima. Buka, gužva, kretanje, ogroman broj odraslih koji se ponašaju na neobičan način – možda im je malo zanimljiva hrana, pojava mlade, ili igranje, ali ona na takvom događaju prosto nemaju čime da se zabavljaju. Potreban im je neprekidan nadzor, odnosno čuvanje, a to znači da se roditelji koji su ih doveli neće baš nauživati. Zapravo, provešće dan (veče) u napetim pokušajima da umire nervoznu i prestimulisanu decu, čiji je dnevni ritam poremećen i koja će pre ili kasnije postati plačljiva, preumorna, pa možda i histerična, a to nije dobro za njih. Kao ni za roditelje i sve ostale goste i ukupnu atmosferu na svadbi.

Editors choice