Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Možda vas neke od ovih venčanica sa Bridal Fashion Week-a inspirišu u potraži za savršenom haljinom za vaš dan. Generalno, dominira čipka, gola ramena i svedena linija, bez mnogo detalja.

Kreatorka Lela Rose prikazala je nekoliko modela naizgled jednostavnih i vrlo ženstvenih haljina:

Sve haljine imaju iste suknje, lepršave i zvonaste, a u kroju gornjih delova iskazuje se suptilna intervencija kreatora (i veština krojača). Ako planirate da sašijete haljinu nalik na neku od ovih, nađite veštu krojačicu, kojoj ne treba šnit. Ukoliko imate bujne grudi i ne želite da pokazujete ramena i mišice, potražite inspiraciju među nekim od sledećih modela.

Monique Lhuillier Bridal Spring 2020

Svila i saten, renesansno i raskošno, ova kreatorka je svoju inspiraciju pronašla u fantaziji svake devojčice – da obuče najraskošniju haljinu iz bajke.

Venčanice ove kreatorke karakteriše – previše materijala. Suknje su beskrajno dugačke, ne kao šlep, već u celom obimu i manekenke u njima izgledaju kao da izranjaju iz oblaka i pene. Vi možete da osmislite praktičniju varijantu ove predivne i romantične haljine – zadržite raskošne rukave, smanjite dekolte (ukoliko su vam grudi bujne) i skratite suknju, tako da se ne saplićete o nju.

Aire Barcelona napravila je venčanice za poslovnu ženu – njen stil je jednostavan i praktičan, skroman i neupadljiv, a ipak savršeno elegantan.

Ovo bi mogla da bude čipkana majica sa dugim rukavima, uz dugu belu suknju, sa manjim šlepom. I ovako svedena, sa svim karakteristikama minimalističkog stila, haljina je vrlo raskošna, a može se nositi i bez čipkastog gornjeg dela.

Marco & Maria – njihove venčanice se odlikuju svetlucavim detaljima, mrežama i čipkom preko osnovne haljine i nisu bele!

Ova ne-bela boja verovatno ima neko maštovito ime koje nije boja šampanjca, ili boja kože, a ova fantastična čipka izgleda kao nešto što bi obukla sirena, kada bi postala devojka, da je podseća na svetlucave školjke i dragocenosti sa dna mora.

YolanCris kreacije su otklon u odnosu na ideju o romantičnom venčanju u belom.

Ima tu haljina nalik na uniformu, odnosno, upotpunjenih detaljima kao što su kačketi i kaiševi, strogih krojeva i lepršave čipke. Neke haljine izgledaju kao penasti penjoari koje dame iz filmova za odrasle nose preko korseta i haltera, a one zakopčane do grla su većim delom providne i provokativne. Pa, to je zaista nešto drugačije!

Jesús Peiró venčanice – raskoš, stroga linija, ekstravagantna romantika…

Ovde možete pronaći inspiraciju u kombinovanju stilova – stroge linije, kao i romantična lepršavost, velovi i šlepovi, kao i šalvare i neobične tokice na glavi. Puno čipke, obilje satena i svile, golih ramena i neobičnih dugih rukava da pronađete ono što vam se najviše sviđa i što će vam najbolje stajati i da budete skroz moderna mlada.

Naslovna fotografija: instagram.com/ourlifestylechoices

Brankica Milošević

Editors choice