Upoznajte Mirjanu Vujčić, modnu kreatorku i zaljubljenika u modu! Zavirite u njen modni svet pod nazivom Mia Collection!

WANNABE BRIDE: Završili ste Višu poslovnu školu, a oduvek ste voleli crtanje i dizajniranje. Kada se javila vaša ljubav prema modi?

MIRJANA VUJIČIĆ: Možda će zvučati kao kliše, ali ta ljubav datira stvarno od najranijeg detinjstva kada sam već kao mala volela lepo i drugačije.
Prepravljala sam svoje stvari čime sam, već tada, ostavljala neki svoj pečat na svemu. S godinama sam naravno gradila nešto više od igre krpicama, a to je ta želja za sve dubljim i ozbiljnijim poznavanjem mode, jer sam istinski oduvek osećala da sam deo nje…

mia Wannabe Bride intervju: Mirjana Vujčić

Od malena zaljubljena u modu!

Na svojoj prvoj samostalnoj reviji predstavili ste kolekciju za jesen/zimu 2008/09. Recite nam nešto više o toj kolekciji.

Kada se osvrnem na taj period s jedne strane sam ponosna, jer je to bio neki moj javni i zvanični početak koji je bio uspešan i komercijalan što se tiče same kolekcije, a s druge strane, shvatam koliko čovek stvarno ceo život uči i s godinama napreduje, tako da sa ove tačke gledišta možda ima nekih sitnica koje bih sada drugačije koncipirala, jer sam veoma samokritična, ali sve u svemu sam zadovoljna time šta sam tada uradila i postigla.

mia novi sad Wannabe Bride intervju: Mirjana Vujčić

Haljina kao sinonim za prefinjenost

Otvaranjem Mia Collection studia nastavili ste da se bavite poslom koji volite i tu ljubav delite sa svim poštovaocima mode. Kakve su reakcije vaših mušterija na vaše poimanje mode?

Nakon prve samostalne revije koja se održala u Hotelu “Park” u Novom Sadu, započinje moja priča, tj. otvaram Modni Studio na istom mestu…
Mislim da sam imala sreću da baš tu, na mestu gde je sve počelo, od samog početka imam klijentelu koja prepoznaje i modu i kvalitet, tako da jednostavno osećam šta žele već u prvim minutima razgovora i mislim da imam njihovo potpuno poverenje, gde mi obično prepuštaju da dam svoj predlog i sugestiju pre nego što bilo šta uradimo, pogotovo kada se radi nešto unikatno po meri kupca… Tako da na kraju svi budemo zadovoljni.

2 Wannabe Bride intervju: Mirjana Vujčić

Otmeno i sofisticirano

Mia Collection je modni studio koji prati svetske standarde. Ističete glamur i sofisticiranost. Sa kojim materijalima najviše volite da radite i zbog čega?

Najviše volim da radim sa prirodnim materijalima kao sto su vuna, kašmir, svila, viskoza, sve ovisi koja kolekcija se radi, jer vam kvalitet garantuje uspeh na duže staze i zadovoljstvo kupaca koji vam ostaju verni.

U okviru vašeg modnog studia mogu se pronaći kolekcije za svačiji ukus. Gde pronalazite inspiraciju i nadahnuće?

Upravo tako, ja bih rekla i za svačiji ukus i svačiji džep, od komada koji se rade standardno po konfekcijskim veličinama do unikatnih komada često ručno rađenih isključivo po meri i želji kupca.

3 Wannabe Bride intervju: Mirjana Vujčić

Dama i džentlmen

Da li pratite domaću modnu scenu? Kako biste je opisali?

Naravno da pratim. Mislim da je domaća modna scena mnogo napredovala zadnjih godina i da se mnogo više ceni rad naših dizajnera nego ranije, što smatram da je sasvim opravdano, jer stvarno imamo kvaliteta na tom polju.

Koji bi bio vaš savet za sve mlade kreatore koji žele da pođu vašim stopama?

Moj savet je da uvek imaju jasno zacrtane ciljeve, da veruju u sebe, svoje mogućnosti i ono što rade, da ne pokleknu na prvim preprekama i uspeh sigurno neće izostati.

Posmatrajući svetsku modnu scenu, rad kog dizajnera biste posebno istakli i zbog čega?

Ako pričamo o nekoj klasici, svedenosti i eleganciji, koju ja lično volim, onda je to recimo Armani, a kada je visoka moda u pitanju onda je to Elie Saab i Zuhair Murad.

1 Wannabe Bride intervju: Mirjana Vujčić

Glamur i tajanstvenost

Izdvojite nam jednu vanvremensku odevnu kombinaciju za muškarca i jednu istu takvu za ženu sa kojom nikada neće pogrešiti.

Obično bi svi rekli i očekivali da se kaže da je to klasično crno odelo i mala crna haljinica što je stvarno vanvremenski nepogrešivo, ali pošto sam ja nepopravljivi romantik, odlučila bih se za jednu romantičnu čipkanu haljinicu nežno, prljavo roze ili bež boje koja prati liniju tela i jedno lepo strukirano muško odelo boje peska…

Poruka za čitaoce Wannabe Bride Magazine-a.

Iskreno verujte u svoje snove i oni će se sigurno ostvariti…

Tekst: Jovana Katić

Comments