Boja vela mora da bude gotovo identična boji haljine. Nemojte da birate veo u boji slonove kosti ako vam je venčanica snežno bela. Čak i ako vam boja vela deluje gotovo identično kao boja haljine, verujte da su na svetlu te razlike vrlo uočljive. Najsigurnija kombinacija jeste ukrašena vančanica i jednostavan veo ili jednostavna venčanica i bogatiji veo.

Dekoracija na velu mora da bude ista kao ona na venčanici. Ako se na vašoj venčanici nalaze perlice, čipka ili cirkoni, veo bi trebao da ima iste te ukrase. Najsigurnija kombinacija jeste raskošna venčanica i jednostavan veo ili jednostavna venčanica i bogatiji veo.

Ključni element u odabiru dužine vela jeste vaša građa. Dame koje su visoke mogu da izaberu veo bilo koje dužine, dok žene koje su niske trebaju da biraju kraće velove, ili velove dužine do ramena. Za niske dame takođe se preporučuje da nose velove sa dva sloja, jer će na taj način izgledati više i vitkije. U slučaju da ste viši od mladoženje, izbegavajte visoko podignute frizure, dijademe i preduge velove.

dugi veo za vencanje Kako da odaberete savršen veo za venčanje

Ako odlučite da na glavi imate veo i dijademu, obratite pažnju da ona ne bude preteška i da možete da je nosite ceo dan na glavi, a da vas glava ne zaboli i pokvari vam veselje. Budite svesni da ćete te aksesoare nositi tokom čitavog dana i da su oni vezani u šnale koje mogu da stvore mnogo nelagodnosti. Ako su preteški, oni mogu da unište frizuru i vaše dobro raspoloženje.

Ako ste odlučili da nosite preduge i slojevite velove, izaberite onaj model koji može da se skine nakon ceremonije. Na taj način možete brzo i lako da skinete veo nakon venčanja, a da ne nanesete štetu frizuri. Osećaćete se prijatnije i slobodnije ćete igrati tokom cele noći.

 Milena Stojanović

Comments