Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Kejt Midlton (Kate Middleton) je bila samo jedna od mnogih poznatih mladi koje su se odlučile za spektakularan dugački šlep i veo na svoj veliki dan. Vojvotkinja od Kembridža je ispratila tradiciju koju je pre nje postavila njena preminula svekrva princeza Dajana (Diana) čiji je šlep na venčanici bio najduži u istoriji kraljevskih venčanja i protezao se na čak osam metara. Druge poznate mlade sa impresivnim šlepovima i velovima uključuju i Kejt Mos (Kate Moss), Anu Hatavej (Anne Hathaweay) i Kejti Holms (Katie Holmes).

Kejt Midlton

Onog trenutka kada je Kejt Midlton stigla u Vestminster Ebi na dan svog venčanja, 29. aprila 2011. godine njena Aleksandar MekKvin (Alexander McQueen) haljina je istog trenutka postala klasik! Za svoj hod do oltara, nova vojvotkinja od Kembridza nosila je ručno rađenu čipkanu haljinu koju je dizajnirala Sara Burton (Sarah Burton). Ova prelepa haljina koja je veoma podsećala na model koji je nosila princeza Grejs od Monaka (Grace of Monaco), imala je “V” izrez sa dugim slojem tkanine preko. Veo joj je bio napravljen od svile u boji slonovače koja je bila porubljena čipkanim trakama i bio je dug 180 centimetara.

slika12 Venčanice koje pamtimo: Dugački šlepovi i velovi

Elegancija od koje zastaje dah

Princeza Dajana

Majka princa Vilijama (William) nosila je haljinu pufnastih rukava, slojevitu i svilenu kada se udala za princa Čarlsa (Charles), 19. jula 1981. godine. Haljina, koja je bila ukrašena čipkanim vezom imala je po sebi oko 100.000 malenih perli.

slika22 Venčanice koje pamtimo: Dugački šlepovi i velovi

Zapamćena po izuzetnom stilu

En Hatavej

Dobitnica Oskara udala se za Adama Šulmana (Adam Schulman) u Valentino venčanici koja je urađena specijalno za nju. Dramatičan dugačak veo i vintage ukras za glavu bili su završni detalji venčanice bez ramena koja je bila puna čipke i veza.

Kejt Mos

Bio je to momenat koji su svi čekali – venčanje Kejt Mos i muzičara Džejmija Hinca (Jamie Hince). Inspirisana dekadentnim glamurom 1920. romana “Veliki Getsbi”, Kejtina haljina bila je delo Džona Galijana (John Galliano) i nosila je veo Juliet Cap, sličan stilu za koji se opredelila i Lili Alen (Lily Allen) na svom venčanju sa Semom Kuperom (Sam Cooper).

Kejti Holms

U svom italijanskom venčanju iz bajke sa poznatim Tomom Kruzom (Tom Cruise), glumica Kejti Holms se odlučila za haljinu bez ramena i punu čipke koju je potpisao Giorgio Armani. Italijanski dizajner je potrošio 50 sati na zašivanje Swarovski kristala i 70 sati na pravljenje zanosnog vela od 120 metara.

slika32 Venčanice koje pamtimo: Dugački šlepovi i velovi

Venčanje iz bajke

Mišel Obama (Michelle Obama)

Mišel Obama je svetu ponudila nešto intimniji uvid u svoj život pre Bele kuće kada je postavila sliku svog venčanja sa Barakom Obamom (Barack Obama) na svoju stranicu na sajtu Pinterest. Prva Dama je nosila haljinu bez ramena, ali dugih rukava, u belim slojevima i sa dugačkim velom. Od akcesoara je izabrala duge, dijamantske minđuše.

Princeza Viktorija od Švedske (Victoria of Sweden)

Švedska princeza se udala za svog bivšeg trenera, vlasnika teretane Danijela Vestlinga (Daniel Westling) u klasičnoj satenskoj venčanici bez ramena, švedskog dizajnera Pär Engsheden, a imala je veo od pet metara.

Tekst: Maja Luković

Editors choice