Pošto magični napitak koji uklanja godine sa lica još nije izmišljen, možete se okrenuti najboljem tretmanu koji će vas podmladiti – tretmanu kolagenom! Kolagen se prirodno proizvodi u koži, a to je protein koji je odgovoran za zategnutu i mladu kožu. Do 25. godine, koža luči 80 posto kolagena, ali posle ovih godina, proizvodnja kolagena opada za jedan posto svake godine. Smanjeno lučenje ovog sastojka dovodi do pojave bora i viseće kože, a upravo to je ono što žene žele da spreče.

Anti-aging tretmani u poslednje vreme više se fokusiraju na primenu iznutra nego na druge načine.

Sprovođeno je testiranje kako tretmani kolagenom najbolje deluju, da li kada se primenjuju putem injekcija, uz razne promene u načinu ishrane, kroz kreme ili suplemente.

Evo šta sve obuhvata anti-aging kolagen tretman:

Ishrana

Hrana bogata šećerom je vaš neprijatelj broj jedan! Pored pušenja i sunčanja, šećer napada kolagen i onemogućava njegovo normalno funkcionisanje.

Injekcije

Ove injekcije ne pospešuju prirodnu proizvodnju kolagena, već ispunjavaju praznine i udubljenja na licu. Ovako najpre možete popraviti bore nastale zbog pušenja, kao i ostale sitne bore. Potrebno vam je u proseku tri tretmana do rezultata i između 800 i 2,500 dolara.

embedded injections face treatment  Ukloni godine sa svog lica

Zagrevanje

Ovaj tretman koristi i Gvinet Paltrou. Koristeći tehnologiju radio-frekvencije prodire se u duboke slojeve naše kože i stimuliše proizvodnja kolagena. Individualno se određuje koliko vam je tretmana potrebno, a jedan je oko 590 dolara.

Krema sa bakrom

Nemaju sve kreme moć da dopru do dubljih slojeva kože, ali kreme sa bakrom mogu učiniti da vaša koža bude dubinski hidrirana.

Suplementi

Od pilula do raznih napitaka, postoje suplementi koji će pospešiti proizvodnju kolagena u vašem organizmu. Ukoliko odaberete pravi preparat, koža će vam za osam nedelja biti podmlađena za pet godina.

Lenka Gatić

Comments