Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

1/2

Seksualnost je deo ljudskosti i ispoljava se sa prvom svešću o razlici među polovima. Dete otkriva svoje telo, istražuje, upoređuje i postavlja nezgodna pitanja.

Dakle, deca treba da znaju o seksu sve što pitaju. Morate biti spremni i pošteno i jednostavno odgovarati na pitanja koja će vas dovesti u nepriliku.

I to je jedina oblast života u kojoj će vam dečija pitanja izazvati neprijatnost i dovesti vas u iskušenje da posegnete za nategnutim i opštim odgovorima, koji neće ništa objasniti. Ali poslaće detetu veoma jasnu poruku – takva pitanja nisu poželjna.

Neki roditelji izgrde decu, otvoreno im zabrane da postavljaju bezobrazna pitanja i žigošu oblast seksa sramom, tajnovitošću i socijalnom neprihvatljivošću (dodajući još balasta na potrebu čovečanstva za pornografijom – izvorom pogrešnih informacija o seksu), ali oni jedva da time čine manju štetu nego što je izvrdavanje i izbegavanje poštenih odgovora.

Taktika podmetanja edukativnih knjiga i slikovnica, nije loša, ali neće vas spasiti odgovaranja na pitanja. A trenutak u kome im ležerno ostavite knjigu na stolu, podrazumeva da će umeti da pročitaju tekst ispod slika, dakle, zakasnili ste.

Osim ako vam dete ne čita već sa tri godine.

Slika 1 Šta deca treba da znaju o seksu?

Editors choice