Kada jednom shvatite moć korektora, više nikada nećete prestati da ga koristite! Međutim, ukoliko ste početnik, verovatno ćete imati poteškoća da shvatite razliku između mnogih boja korektora, kao i različitih pakovanja i gustine proizvoda, ali zato smo mi ovde da vam pomognemo!

Kao prvo, korektor treba da posluži kao sredstvo za prekrivanje svih nedostataka na vašem licu, kao i tamnih kolutova oko očiju, ali, ukoliko znate kako pravilno da nanesete korektor, njime molžete i posvetliti određene delove svog lica i učiniti ga lepšim.

Za početak, važno je da znate da se ispod oka korektor pravilno nanosi u obliku trougla, a nikako samo na podočnjak.

Šminka Pravilno nanošenje korektora Šminka: Pravilno nanošenje korektora

A ako vas zbuni mnoštvo boja korektora, imajte u vidu šta je ono što njime želite da prekrijete. Ukoliko su to bubuljice i druga crvenila na koži, za to koristite zeleni korektor. Za podočnjake je najbolje koristiti korektore koji su u boji lososa, dakle sa crvenkasto-narandžastim pigmentom. Ipak, boja korektora koja će vam najviše trebati je ona sa žutim pigmentom. Njime možete najbolje posvetliti svoje lice i izjednačiti boju kože.

Šminka Pravilno nanošenje korektora 2 Šminka: Pravilno nanošenje korektora

Ne zaboravite da sve proizvode na svom licu “izblendate” kako bi vaš ten bio ujednačen i kako nikako ne bi ostajale oštre linije na vašem licu.

Lenka Gatić

Comments