Kada biramo kozmetičke proizvode, često se odlučujemo za one koji u sebi ne sadrže previše preparata, a čija se osnova uglavnom sastoji od biljaka. Biljke su, naime, odličan sastojak svakog kozmetičkog preparata, jer predstavljaju prirodan i zdrav izbor za vašu kožu.

Iako se danas mnogi kozmetički preparati sastoje od različitih vrsta biljaka, neke od njih su mnogo korisnije u nezi kože. Pogledajte koje.

Aloe vera

Aloe vera je biljka koja se nalazi na samom vrhu liste biljaka koje se koriste u nezi kože, jer umnogome doprinosi hidrataciji i nezi kože. Sadrži vitamine A, C i E, folnu kiselinu, cink i kalijum, i možete je direktno naneti na kožu, jer ćete istog trenutka videti rezultate.

sest biljaka idealnih za negu koze aloe vera Šest biljaka idealnih za negu kože

Lavanda

Lavanda je još jedna od biljaka koje imaju pozitivan uticaj na vašu kožu. Proizvodi koji u sebi sadrže lavandu čine vašu kožu mekom i glatkom. Lavanda je i antiseptik, pa je dobro koristiti je za čišćenje kože, ali i ukoliko imate osetljivu kožu, jer je veoma nežna i blagotvorna. Kombinujte lavandu sa vodom, kako biste napravili svoj sprej za negu kože.

sest biljaka idealnih za negu koze lavanda Šest biljaka idealnih za negu kože
Comments