Na dan venčanja želite da izgledate najlepše što možete i angažovaćete šminkera i frizera i dogovoriti se sa njima o stajlingu koji treba da bude u ukupnom skladu sa vašom pojavom – ne želite da se pretvorite u osobu koju niko neće prepoznati, već da istaknete svoju lepotu na odgovarajući način. Evo nekih predloga za načine šminkanja, koji odgovaraju različitim stilovima.

Romantični izazov

Crveni ruž će istaći vaše lepe usne i dati vam senzualan izgled, a dodatni romantični efekat postići ćete blažom šminkom na očima, sa malo diskretnog sjaja.

Pogled koji “obara s nogu”

Ako želite da istaknete prirodnu zavodljivost svojih očiju, ombre senka i dobra maskara koja će vaše trepavice učiniti gustim i dugačkim (bolje nego veštačke trepavice).

Romantika i svežina

Za stil koji odiše svežinom i romantikom, potrebna je laka šminka, ružičastih i breskvastih tonova, od koje će vaša koža izgledati sjajno i zategnuto, bez ikakvih naglašenih detalja.

Konturisanje sa istaknutim usnama i očima

Vešto konturisanje stvara čaroliju – pravi od vašeg lica platno na kome možete naslikati detalje koje želite da istaknete. Tamni ruž na usnama i tamni tonovi senke na očima, odlično će vam pristajati uz tamnu kosu i svetao i besprekoran ten (koji se šminkom lako postiže).

Obrve u prvom planu

Na oblom licu mekih crta, uokivrenog svetlom kosom, istaknute obrve će biti glavni adut. Definiciju obrva uparite sa ajlajnerom, a usne neka budu svetle i sjajne.

Treperav prirodni izgled

Ružičaste usne i blago treperav sjaj kože – pažljivo naneta šminka koja prekriva nedostatke na koži i daje sjaj, odličan je način da zadržite svoj uobičajen, prirodan izgled, a da ipak zablistate.

Bronzano i skerletno za egzotičnu lepotu

Ako ste egzotičan tip, tamne guste kose, krupnih iskošenih očiju i istaknutih jagodica, lepo će vam pristajati tamniji ten, uz koji odlično ide zlatasto-bronzana senka, sa skreletnim ružem na usnama.

Prirodan izgled i smoky-eye

Još jedna varijanta prirodnog izgleda predlaže lagan smoky-eye stil, sa svetlim ružem (u boji vaših usana).

Comments