Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

1/2

Od trenutka od kad si utvrdila da si trudna, do trenutka kad je zakazano venčanje, proći će neko vreme, možda i nekoliko meseci i stomačić će uveliko dominirati i zahtevati da mu prilagodiš sve svoje zamisli o venčanju iz snova. Evo nekoliko praktičnih saveta kako da se u ovom slučaju, pripremiš za venčanje i izbegneš moguće neprijatnosti.

Izbor datuma venčanja

Manje je važno koje je doba godine, od toga kako se ti osećaš kao trudnica. Veoma je verovatno da će ti prva tri, četiri meseca biti muka i da će ti se stalno spavati – tokom prvog tromesečja telo i psiha pokušavaju da se prilagode drugom stanju. Kad stomačić počne da raste, osećaćeš se bolje, a praksa pokazuje da se trudnice osećaju najbolje (ukoliko se sve odvija regularno) od četvrtog do šestog meseca. U šestom mesecu, stomak je već visoko, a trudnica se oseća ponosno i još uvek joj je dovoljno udobno u sopstvenom telu – koje će se još menjati i krupnjati do devetog meseca. Zato za venčanje izaberi taj neki period između četvrtog i šestog meseca.

Proračunaj vreme

Koliko vremena imaš do dana venčanja? I ako je par meseci u pitanju, to će proći vrlo brzo, a posla oko organizacije ima mnogo. Napravi raspored i zakaži sve termine unapred – i one kod lekara, i one kod kozmetičara, firzerke, šnajderke. Izbor i dekoracija sale, spisak gostiju, pisanje i slanje pozivnica – sve što možeš prepusti drugima, sigurno imaš sposobne drugarice, sestre, tetke, koje vole da se bave detaljima.

Izbor venčanice

Možda ćeš se odlučiti da šiješ venčanicu, ili ćeš naći neku koja možda treba da se prepravi – neka materijal bude lagan, a model prilagođen tvom stomaku koji će još porasti. Imaj u vidu i da ćeš verovatno dobiti još neki kilogram, a i grudi će ti se možda još povećati, tako da konačne poteze u šivenju ili preprevljanju venčanice ostaviš (odnosno, dogovoriš sa šnajderkom) za par dana pre venčanja.

Editors choice