Manolo Blahnik je španjolski modni dizajner koji je osnovao brend visokih cipela istog imena, nakon što se preselio u London kako bi počeo raditi za modnu trgovinu Zapata. Vrlo brzo je bio pozvan da dizajnira cipele za brojne modne revije i tako je napokon otvorio vlastitu liniju cipela.

Tijekom 70-ih godina, svi su nosili cipele s kratkom i debelom platformom jednako često kao i čizme. Blahnik je kreativnu pozornost okrenuo prema stilu visokih peta radi čega je njegov brend dobio moderan potpis, a u to je obilježje također uključio i kolekciju svadbenih cipela. U vrlo kratkom roku, njegove su cipele postale klasični stil nove modne ere.

slika 23 Poznate svadbene cipele dizajnera Manola Blanika

Znanstveno je dokazano da crvena boja privlači suprotni spol, a još ako ste solo…

Kada ste gotovi sa svime što uključuje pripreme za vjenčanje, a vaša haljina visi na vješalici u ormaru, nedostaje vam još samo jedan detalj kako bi dojam bio cjelokupan: svadbene cipele. Ukoliko je vaša dizajnerska vjenčanica dugačka do poda i želite nositi nešto vrlo klasično, ali dovoljno prikladno i vrijedno, odlučite se za Manolo Blahnik svadbene cipele koje će nadopuniti izgled.

Imajte na umu da takve cipele možete uspješno nositi i na nekim drugim prigodama pa vam cijena ne bi trebala predstavljati problem. Primjerice, tu je par svadbenih cipela Putziba koje predstavljaju stil sandala omeđene srebrnom zaštitom tkanine s detaljem dijamanta i vrlo šarmantnom metalik kožom.

slika 12 Poznate svadbene cipele dizajnera Manola Blanika

Tako profinjene i atraktivne

Drugi izbor bi mogao biti Sedaraby d’Orsay pumps iz iste svadbene kolekcije Manolo Blahnik cipela. Vrlo su ženstvene, ali i udobne za dugotrajno nošenje, pa čak i ako su dizajnirane s visokom petom.

slika 32 Poznate svadbene cipele dizajnera Manola Blanika

Bijele cipele kao vječna hit boja odlično će pristajati uz crno-bijelu haljinu

Sve to što vidite, ali i puno više od toga možete pronaći u buticima čiji je asortiman obogaćen njegovim poznatim cipelama kao što su New York, London, Madrid, Istanbul, Las Vegas, Dublin, Kuwait, Dubai, Seoul, Hong Kong i Singapore. Ostale trgovine koje uključuju liniju klasičnih i nevjerojatnih kreacija s potpisom Manola Blahnika su Bloomingdales, Bergdorf Goodman, Neiman Marcus, Nordstrom, Saks Fifth Avenue, kao i novootvoreni Dubai Mall. Naravno, svoj omiljeni par možete kupiti i preko online trgovine na internetu.

Otkrijte nam koji par vam se najviše dopada…

Tekst: Marina Đarmati

Comments