Stručnjaci iz bridal industrije tokom ove godine sprovodili su istraživanje u kom su analizirali venčanice poznatih dama u poslednjih nekoliko decenija, fokusirajući se na unikatne komade koji su šiveni specijalno za njih. I dok su se brojne dame odlučile za skromne venčanice iz kolekcija nekih od poznatih kreatora, druge su za svoj poseban dan odlučile da angažuju tim dizajnera i krojača koji će raditi i na najsitnijim detaljima. Ovih 10 veličanstvenih haljina predstavljaju najskuplje venčanice poznatih dama.

Serena Williams

Jedna od najuspešnijih teniserki svih vremena, Serena Williams, pre 3 godine se zaklela na večnu ljubav svom izabraniku Alexisu Ohanianu, a Sarah Burton, kreativna direktorka brenda Alexander McQueen provela je više meseci radeći na njenoj venčanici i vodeći računa o apsolutno svakom šavu na njoj. Njena venčanica deftinivno je i najskuplji komad na ovoj listi i koštala je više od 3 miliona evra.

Victoria Swarovski

Austrijska pevačica potomak je čuvene juvelirske porodice Swarovski, a 2017. godine stupila je u brak sa biznismenom Wernerom Mürzom u haljini teškoj čak 46 kilograma, optočenoj sa preko 500 hiljada kristala. Victoria je takođe imala i veo dug čak 12 metara, a i njene deveruše su takođe nosile originalne haljine optočene kristalima. Na njenoj venčanici radio je mali švajcarski studio, a kristali su bili pažljivo probrani u kompaniji Swarovski. Cela venčanica koštala je nešto više od milion evra.

Grace Kelly

Filmska diva se 1956. godine udala za princ Rainiere III od Monaka, a modni stručnjaci tvrde da je ovo najlepša i najupečatljivija venčanica iz dvadesetog veka. Venčanicu za buduću princezu kreirala je Helen Rose koja je sa njom sarađivala na brojnim filmovima, a kreaciju od skoro pola miliona evra platio je matični studio poznate glumice, MGM.

Kim Kardashian West

Rijaliti zvezda je sve očarala svojom autentičnom čipkanom haljinom koju je specijalno za nju dizanirao tadašnji kreativni direktor modne kuće Givenchy, Riccardo Tisci. Venčanica je koštala 470 hiljada evra, a Riccardio je ovom prilikom kreirao haljine i za njene sestre.

Salma Hayek

Holivudska glumica se 2009. godine udala za generalnog direktora konglomerata KeringFrancoisa Henria Pinaulta, a tim povodom za kreiranje laskave haljine od pola miliona evra bio je zadužen Nicolas Ghesquière, ispred modne kuće Balenciaga.

Comments