Trendovi svadbenih frizura stalno se menjaju, ali punđa je uvek u trendu! Svaka dugokosa mlada izgleda elegantnije i raskošnije – i pre svega, drugačije nego inače – sa podignutom kosom. Bilo da je to jednostavna, niska punđa, ili neka koplikovanija, sa pletenicama i dodacima, možete pronaći onu koja odgovara vašem stilu, odnosno, najbolje ide uz vaše lice, odgovara kvalitetu vaše kose i modelu venčanice.

Punđe su takođe i praktične, sklanjaju vam kosu sa vrata i manje vam je vruće, a pošto su generalno u trendu ležerne i ženstvene frizure, vaša punđa ne mora da bude zategnuta i sa svakom dlakom na svom mestu. Tako će, čak i ako se opusti i ako neke ukosnice ispadnu, zadržati oblik i izgledati lepo i ženstveno. Evo nekih predloga na koji način da podignete kosu, uz odgovarajuće modele venčanica.

Upletena punđa

Ova punđa je upletena nisko na potiljku i uz venčanicu zanimljivog izreza na leđima, izgleda veoma romantično – boho varijanta sa podignutom kosom.

Punđa dopunjena trakom

Traka je jednostavan ukras u kosi, koji više naglašava vašu punu, opuštenu punđu, nego što je pridržava. Izgleda veoma šik i rešava problem izbora ukrasa za kosu.

Bujna punđa sa srebrnim ukrasom

Elegantnija varijanta trake predstavlja ukras srebrnog sjaja, sa cirkonima, od čipke – kao dijadema koja obuhvata i naglašava bujnu punđu, za koju se kosa prethodno uvije u krupne lokne. Veoma elegantno!

Punđa sa razdeljkom

Ova punđa izgleda kao stvorena za poslovnu ženu, koja želi svedenu i jednostavnu eleganciju i na svom venčanju. Razdeljak sa strane i jednostavno uvijena kosa na potiljku, bez ukrasa. Uz suptilne biserne minđuše izgledaće veoma efektno.

Raskošna punđa sa cvetnim vencem

Ovakva punđa je idealna za veoma kovrdžavu, gustu i neukrotivu kosu – uhvaćena i savijena nisko na vratu, kovrdže vire na sve strane, a povrh svega – venčić od krupnih cvetova. Uz uzorak čipke sa krupnim cvetovima, izgleda kao san!

Comments