Vjenčanje se uvijek činilo kao prigoda na kojoj ćete pokazati svoj najbolji stil odijevanja.

Ipak, potraga za vjenčanicom u kojoj ćete izreći sudbonosno “DA”, osim velikog uzbuđenja i prateće euforije kako biste zadivili partnera, može predstavljati i izazov. Pri odabiru, ne samo da trebate popratiti nove modne trendove, uzeti u obzir oblik svoga tijela, cijenu, već također težite tome da vaša vjenčanica bude jedinstvena i onakva kakvom ste je zamišljali kao djevojčica. U asortimanu se najviše mogu pronaći one u standardnoj bijeloj ili boji bjelokosti koje su se s vremenom prihvatile kao glavni štih mladenkine haljine. Bijela boja predstavlja čistoću i nevinost, a trend je pokrenula kraljica Viktorija 1840. godine kada se udala za Princa Alberta od Sakse (Alberta od Saxe). Ukoliko želite napraviti odmak od pravila i zablistati u nekoj drugoj boji haljine, jeste li znali da postoji i pjesma o tome kako će odabrana boja utjecati na vašu budućnost? Naravno, na vama je hoćete li u nju i povjerovati…”Udata u bijelom, imat će, odabrala je najbolje. Udata u sivom, ići će daleko. Udata u crnoj boji, poželjet će se vratiti. Udata u crvenom, poželjet će smrt. Udata u plavoj boji, uvijek će biti u pravu. Udata u zelenom, stidi se da bude viđena. Udata u smeđoj boji, živjet će izvan grada.”

Mnoge su se slavne zvijezde odlučile za drugačije vjenčanice kao primjerice Gven Stefani (Gwen Stefani), Bjanka Đeger (Bianca Jagger), Loren Senta Domingo (Lauren Santa Domingo), Miranda Bruks (Miranda Brooks). Pred vama je nekoliko fotografija unikatnih vjenčanica od kojih su neke vrlo romantične, druge senzualne, a ostale su ipak samo za najhrabrije djevojke/žene…

slika 12 Neobične venčanice

Dramatičnu purpurnu boju i budoarski štih dodala je svom vjenčanju Dita Von Tise

slika 23 Neobične venčanice

Neobična vjenčanica od školjki koja se odlično uklopila za vjenčanje na Baliju

slika 34 Neobične venčanice

Možete li se uopće zamisliti u ovakvoj haljini?!

slika 43 Neobične venčanice

Podsjeća na princeze iz bajke, zar ne?

slika 51 Neobične venčanice

Zanimljiv dizajn…

Ako priređujete vjenčanje u zimskom razdoblju, a to je ipak najromantičnije godišnje doba, vjenčanica s krznenim detaljima pretvorit će vas u pravu snježnu kraljicu. Osim što ćete neodoljivo izgledati, bit ćete zaštićeni i od hladnoće.

slika 6 Neobične venčanice

Senzualno izvana, toplo iznutra

Na kraju, ako vas nijedna gornja fotografija nije dovoljno zainteresirala i zadovoljila vaš ukus, možete si oslikati vjenčanicu na tijelu, a tako ćete i uštedjeti na kupnji haljine. Ideju preporučite i svom partneru i imat ćete svakako neobičnu vjenčanu odjeću o kojoj će se kasnije na velike pričati…

Dakle, sve ovisi o vama, o vašoj osobnosti, hrabrosti i bez obzira na boju, kroj, dužinu haljine koju ste odabrali, važno je samo da se u njoj osjećate lijepo, ugodno i posebno.

Tekst: Marina Đarmati

Comments