Većina dama fokusira se na negu pre venčanja. Ulažemo toliko vremena i novca želeći da taj dan izgledamo što zgodnije, što lepše i što negovanije!

U stanju smo da jedemo trave i semenje i znojimo se dugo u teretani kako bismo što mršavije bile u venčanici, a kozmetičar i frizer ne mogu da žive od nas. Pa samo na probu šminke išle smo toliko puta!

Međutim, šta se dešava nakon venčanja? Pa pobogu nije tad svet stao, uostalom tek tada treba da se posvetimo sebi kako bismo uklonile tragove umora sa svog lica. Ipak, slavilo se…

Obavezno očisti lice

Ni slučajno da ti nije palo na pamet da legneš sa šminkom! Naročito kada je šminka za venčanje u pitanju, jer ona sadrži toliko proizvoda, kao i fiksatora koji će pomoći da vam šminka traje ceo dan i to i nakon ljubljenja sa dvestotim gostom. Najgore što sebi možeš uraditi jeste da prespavaš sa tom “maskom” na licu.

Voda

Pretpostavljamo da si popila bar jedno alkoholno piće, a i ceo dan si bila na nogama, pa si sigurno dehidrirala! Zato je važno da sutradan piješ mnogo tečnosti. Naravno, najbolje vodu ili eventualno limunadu, bez šećera!

Naspavaj se

Sve obaveze, gledanje fotografija, pokloni ili šta god da si isplanirala za dan posle, mogu da sačekaju. Navuci roletne i naspavaj se sve dok se prirodno ne probudiš!

shutterstock 109938959 Nega kože: Kako da oporavite kožu nakon venčanja

Uradi piling

Stavi neku hranljivu masku na lice, uradi piling tela i namaži se dobro kremama i losionima za telo, kako bi vratila koži mekoću i vlažnost. Najbolje bi bilo da koristiš organske preparate, dodatne hemikalije ti ne trebaju.

Ishrana

Verovatno si jela ili malo ili previše i to sve nešto s nogu, u neka nedoba, pa bi bilo pametno da danas povedeš računa o tome kako se hraniš. Sveže voće i povrće, kao supe i čorbe, treba da se nađu na tvom meniju sledećeg dana.

Lenka Gatić

Comments