Ravna kosa može biti svilena, glatka i duga, poput raskošne zavese, tanje ili deblje dlake, a može biti i kruta i neukrotiva. Na svoj veliki dan, sigurno ćete želeti da je nosite na neki drugačiji način, da je podignete, upletete ili ukrasite. Evo nekih predloga.

Rustična, talasasta

Ako imate lepu dugu ravnu kosu, izgledaće raskošnije i drugačije, ukoliko napravite blage talase. Možete je naviti na krupne papilotne ili je uviti “figarom” ili isfenirati i napraviti talase uz pomoć okrugle četke. Talasi će se tokom dana opustiti, ali će ostati blagi i nežno se spuštati na vaša ramena – idealno uz venčanicu koja ima spuštena ramena ili je potpuno otvorenog gornjeg dela.

Visoka elegancija

Duga ravna kosa će moći lepo da se očešlja i zategne ka potiljku, gde će biti umotana u elegantnu punđu. Uz ovako elegantnu frizuru dovoljan ukras su lepe minđuše.

Vintidž stil

Ovako nameštena kosa izgleda veoma glamurozno. Krupni talasi se pričvršćuju šnalicama, a oblik će se održati dobrim lakom za kosu.

Blagi talasi koji otkrivaju lice

Ova frizura izgleda veoma prirodno. Kosa je začešljana sa lica i uvijena tako da se uz blage talase u krupnim pramenovima spušta niz vrat. Da bi ostala zabačena sa lica, može se pričvrstiti šnalama, ili ukrasnom trakom.

Retro punđa

Raskošna i komplikovana punđa će možda zahtevati umetak, ili čvrstu konstrukciju oko koje će kosa biti umotana. Ovakvu zahtevnu frizuru može da vam napravi samo stručnjak!

Comments