Nakit igra veoma važnu ulogu kada je u pitanju lepota i stil mlade na venčanju. Pažljivo odabrani komadi nakita doprineće tome da zasijate i zasenite sve svojom pojavom. Nakit je obavezni aksesoar za venčanje i on će savršeno upotpuniti vaš izgled. Koliko je on važan, govori i to da se mnoge mlade osećaju nesigurno kada ako ne nose odgovarajući nakit.

Osnovna stvar kod odabira nakita za venčanje jeste da ga uklopite sa svojom venčanicom. To znači da bi prvo trebalo da odaberete haljinu za venčanje pa tek onda nakit koji će odgovarati boji i modelu venčanice. Ako se odlučite za klasičnu venčanicu sigurno će te odabrati neki jednostavniji nakit koji odgovara modelu.

nakit za kosu za mladu4 Najbolji saveti: Kako da odaberete nakit za venčanje

Najgora stvar jeste da imate previše ili premalo nakita. Zato je jedan od osnovnih saveta- da ne preterate sa nakitom. Ako se odlučite za velike minđuše i bisernu ogrlicu, nemojte preterivati sa narukvicama i detaljima za kosu. Ukoliko nosite venčanicu koja ima puno čipke na sebi, ona će vam najviše odgovarati srebrni nakit manjih dimenzija.

Važno je da nakit koji odberete za venčanje odgovara vašem obliku lica i figuri.

Preporučljivo je da mršaviji ljudi nose veći nakit u jačim bojama dok se debljim ljudima preporučuje nakit manjih dimenzija.

Nakit će upotpuniti vaš izgled i zato je važno da ga pravilno odaberete. Ne morate se odmah odlučiti za klasične modele nakita koji se nose na svadbama kao što su biserne ogrlice, već ako vam se sviđa neki drugi model odlučite se za njega. Time ćete naglasiti svoju ličnost i svoj drugačiji sti. Nemojte se plašiti da probate nešto novo. Neka pravila kada je u pitanju nakit postoje, ali pravila i služe da bi se prekršila. Ako vam se sviđaju  ogromne šarene minđuše, slobodno se odlučite za njih!

Comments