Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

1/2

Engleska istorijska drama, Downton Abbey, film je koji je premijerno prikazan sredinom septembra i predstavlja nastavak istoimene serije, koja je emitovana od 2010. do 2015. Radnja je smeštena u 1927. godinu i vrti se oko posete kralja Džordža petog i kraljice Meri Danuntonskoj opatiji. Kostimi u seriji, kao i u filmu, su očaravajući, a neki najbolje stilizovani momenti uočavaju se u scenama venčanja. Podsetimo se sofisticiranosti venčanica u stilu dvadesetih – šljokice i velovi, spušteni struk i kaskade svile i čipke – koje su mnogim nevestama bile inspiracija!

Lady Mary i Matthew Crawley

Bio je to jedan od nezaboravnih momenata u seriji – ledi Meri se konačno udaje za Metjua, na velikom venčanju koje je angažovalo celu opatiju (i sve gledaoce serije). Meri je bila divna mlada, u savršenoj krem haljini dugih rukava, sa prišivenim biserima i Svarovski kristalima. Prekrivena dugim velom, izgledala je dostojanstveno i veličanstveno, a njena cvetna tijara bila je posuta dijamantima od 45 karata (vrednosti 200 hiljada dolara!). Dizajnerka kostima Caroline McCall, želela je da nevesta izgleda romantično, zanosno i savršeno elegantno. Njen izgled upotpunjen je minimalistikim buketom elegantnih kala.

Anna se udaje za gospodina Batesa

Glavna domaćica (i prijateljica Lady Mary), udala se za slugu grofa Granthama, gospodina Batesa, u običnoj ceremoniji registracije braka. Nakon mnogo peripetija, Bejts i Ana najzad ozvaničavaju svoju zrelu ljubav i polažu bračne zavete. Njen izgled na dan venčanja savršeno odgovara njenom liku – za venčanje je odabrala svoju najbolju haljinu.

Lady Mary i Henry Talbot

Čarobna ledi Meri je imala prilike da još jednom uposli dizajnere oko izbora odeće za venčanje, pošto je pronašla svoju drugu priliku za ljubav i bračnu sreću, sa elegantim Talbotom. Ovaj put, to je bilo nešto sasvim drugačije od venčanice nalik na prozračno snoviđenje – Meri se udala za Henrija u svilenom odelu. Plisirane pantalone diskretno proviruju ispod gornjeg dela dugog poput tunike, na glavi nosi beli šešir ukrašen čipkom, oko vrata bisernu ogrlicu, a u rukama pokrivenim čipkanim rukavicama, jednostavan buket belih ruža. I od glave do pete izgleda kao prava dama!

Kostimografkinja Anna Mary Scott Robbins kaže da nisu želeli da se ona ponovo pojavi u venčanici – to je bilo njeno drugo venčanje i bio joj je potreban novi izgled, za novi početak.

Editors choice