Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Sofisticirane i romantične: Najnovije svadbene kreacije Zaca Posena

1/2

Engleska istorijska drama, Downton Abbey, film je koji je premijerno prikazan sredinom septembra i predstavlja nastavak istoimene serije, koja je emitovana od 2010. do 2015. Radnja je smeštena u 1927. godinu i vrti se oko posete kralja Džordža petog i kraljice Meri Danuntonskoj opatiji. Kostimi u seriji, kao i u filmu, su očaravajući, a neki najbolje stilizovani momenti uočavaju se u scenama venčanja. Podsetimo se sofisticiranosti venčanica u stilu dvadesetih – šljokice i velovi, spušteni struk i kaskade svile i čipke – koje su mnogim nevestama bile inspiracija!

Lady Mary i Matthew Crawley

Bio je to jedan od nezaboravnih momenata u seriji – ledi Meri se konačno udaje za Metjua, na velikom venčanju koje je angažovalo celu opatiju (i sve gledaoce serije). Meri je bila divna mlada, u savršenoj krem haljini dugih rukava, sa prišivenim biserima i Svarovski kristalima. Prekrivena dugim velom, izgledala je dostojanstveno i veličanstveno, a njena cvetna tijara bila je posuta dijamantima od 45 karata (vrednosti 200 hiljada dolara!). Dizajnerka kostima Caroline McCall, želela je da nevesta izgleda romantično, zanosno i savršeno elegantno. Njen izgled upotpunjen je minimalistikim buketom elegantnih kala.

View this post on Instagram

#downtownabbey

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Anna se udaje za gospodina Batesa

Glavna domaćica (i prijateljica Lady Mary), udala se za slugu grofa Granthama, gospodina Batesa, u običnoj ceremoniji registracije braka. Nakon mnogo peripetija, Bejts i Ana najzad ozvaničavaju svoju zrelu ljubav i polažu bračne zavete. Njen izgled na dan venčanja savršeno odgovara njenom liku – za venčanje je odabrala svoju najbolju haljinu.

View this post on Instagram

#downtownabbey

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Lady Mary i Henry Talbot

Čarobna ledi Meri je imala prilike da još jednom uposli dizajnere oko izbora odeće za venčanje, pošto je pronašla svoju drugu priliku za ljubav i bračnu sreću, sa elegantim Talbotom. Ovaj put, to je bilo nešto sasvim drugačije od venčanice nalik na prozračno snoviđenje – Meri se udala za Henrija u svilenom odelu. Plisirane pantalone diskretno proviruju ispod gornjeg dela dugog poput tunike, na glavi nosi beli šešir ukrašen čipkom, oko vrata bisernu ogrlicu, a u rukama pokrivenim čipkanim rukavicama, jednostavan buket belih ruža. I od glave do pete izgleda kao prava dama!

Kostimografkinja Anna Mary Scott Robbins kaže da nisu želeli da se ona ponovo pojavi u venčanici – to je bilo njeno drugo venčanje i bio joj je potreban novi izgled, za novi početak.

View this post on Instagram

#downtownabbey

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Editors choice