Oduvek su poznate ličnosti bile modne ikone. Ono što su one nosile po prvi put narednih meseci nalazilo se u svim buticima. Tako je i danas. Njihova venčanja su uvek bila medijski propraćena, pa gotovo nikada nije bila tajna kakvu i čiju haljinu su neveste nosile. Kao inspiraciju vama, odabrali smo nekoliko različitih modela, kroz duži vremenski period, koje su upravo poznate mlade izabrale za svoj dan.

Elizabet Tejlor (Elizabeth Taylor)

Nosila je svilenu haljinu dugih rukava, sečenu u struku, i kao što je bila moda pedesetih godina, gornji deo venčanice činila je čipka. Haljina je bila poklon Elizabetinog studija “MGM”, a koštala je tada 1.500 dolara (14.000 današnjih dolara).

SLIKA 212 Najbolje haljine poznatih nevesti

Poseban dodatak bio je veo od čipke koji je bio zakačen za krunu od bisera i dosezao do struka

Karolin Beset (Caroline Bessette)

Haljinu koju je nosila na dan svog venčanja 1996. godine, dizajnirao je njen najbolji prijatelj Narciso Rodrigez (Narciso Rodriguez). Jednostavna, uzana svilena haljina na bretele pokrenula je njegovu karijeru i učinila ga poznatim i samim tim učvrstila njegov status kao nove modne ikone.

SLIKA 310 Najbolje haljine poznatih nevesti

Rukavice, veo od tila i bidermajer upotpunili su njen skroman ali elegantan izgled

Merilin Monro (Marilyn Monroe)

Kao što je uvek i bila posebna, tako je i izgledala na dan svog venčanja kada se udavala za Džona DiMađija (John DiMaggio) davne 1954. godine. Nosila je vuneni braon komplet čiju je monotoniju razbila bela kragna od gugutkinog krzna.

SLIKA 49 Najbolje haljine poznatih nevesti

Jedini nakit pored prstena bio je broš od kristala koji je skupljao kragnu od krzna

Ivanka Tramp (Ivanka Trump)

Bila je inspirisana klasičnim haljinama Grejs Keli (Grace Kelly) koja joj je i šila haljinu, a dizajnirala je Vera Wang koja je istakla da je bila presrećna što je mogla da kreira haljinu koja “nije bila gola”. To je bila korset haljina, prekrivena čipkom od ramena do zemlje, sa dugačkim šlepom.

SLIKA 58 Najbolje haljine poznatih nevesti

Bidermajer od belih i krem ruža savršeno je pristajao uz jedinstvenu venčanicu kreiranu samo za Ivanku Tramp

Sindi Kraford (Cindy Crawford)

Već tada 1998. godine uprkos tome što je bila najpopularnija manekenka, za svoje venčanje na plaži odabrala je kreaciju sa potpisom John Galliano. To je bila haljina za spavanje koju je nosila bosonoga.

SLIKA 66 Najbolje haljine poznatih nevesti

Jedini dodatak na haljini bila je čipka na donjem rubu i nedekorisano cveće kao bidermajer

Rebeka Romijn (Rebecca Romijn)

Haljina je bila kreacija Ralph Lauren, od svetlo sive čipke. Gornji deo haljine bio je “V” izrez sa tankim bretelama i pružala se do zemlje. Nakit koji je nosila pozajmila je od najpoznatijeg zlatara Neil Lane-a – narukvicu i minđuše od raznobojnih dijamanata.

SLIKA 75 Najbolje haljine poznatih nevesti

Plavi dodatak za sreću nije bio vidljiv, već kako nevesta kaže sakriven i ušiven u haljini. Bila je to mala strelica

Tekst: Mirjana Bačkonja

Comments