Biranje savršenog karmina za venčanje nije jednostavan posao. Ima mnogo različitih faktora o kojima treba da razmišljate. Kao i svaki drugi detalj na vašem venčanju i vaša šminka mora da bude savršena, pa tako i karmin. Zato ćemo vam ovim savetima pomoći da odaberete idealnu nijansu karmina.

Odredite fokus

Ne možete istaći sve na svom licu. Zato odlučite šta to želite da bude u prvom planu, a ostatak šminke prilagodite. Ukoliko su oči u prvom planu, onda neka vaše usne ostanu nenaglašene. Ali ako hoćete da baš one budu u prvom planu, onda neka šminka na očima bude diskretna. Odlučite prema tome šta vama bolje stoji.

Izaberite dugotrajne proizvode

Ne želite da vam se šminka skine začas, ali nije ni poenta da je stalno popravljate. Zato birajte onaj karmin za koji znate da će vam potrajati što duže.

Lipstick 1 Na dan venčanja: Izaberi savršen karmin

Izaberite finiš

Dobro je da znate kakav finiš želite kada je karmin u pitanju. Reč je o tome da li želite da vam usne budu mat, ili želite blagi sjaj, šljokice? I ovo treba prilagoditi ostatku šminke. Ne želite mnogo sjaja na usnama ukoliko vam se već lice sija, ne treba vam mat karmin ukoliko imate tanke usne i nikako ne želite šljokice ako već imate vrlo naglašene oči i slično.

Karmin koji ne ostavlja tragove

Postoje takve formule koje omogućavaju da karmin ostane samo na vašim usnama, a ne na svemu što vaše usne dotakne. Vaš budući suprug bi i te kako voleo da nabavite ovakav ruž! Tako će i nakon poljupca moći opušteno da se fotografiše bez bojazni da mu je pola lica u boji vašeg karmina.

Neka vas druge mlade inspirišu

Slobodno pregledajte sve moguće blogove, časopise ili fotografije dama koje su se već udale. Tako ćete dobiti ideju i za svoju šminku! Možda vam i nisu pale na pamet neke stvari, a dobro bi vam stajale. Zato slobodno ukradite ideje od drugih žena.

Bridal make up tips thumb Na dan venčanja: Izaberi savršen karmin

Razmislite o boji senke za oči

Kada birate boju karmina, najviše bi trebalo da posvetite pažnju boji senke koju ćete koristiti. Ako je senka u nekoj zahtevnoj boji za uklapanje, želećete da koristite neki neutralni karmin.

Isprobajte

Morate nekoliko puta da isprobate različite načine šminkanja pre velikog dana. Tako ćete biti sigurni tog dana šta tačno treba da uradite kako biste što brže izgledali što bolje!

Lenka Gatić

Comments