Neseser za mladu, možda je više koferče nego neseser, ali možeš da zadužiš kumu, sestru, prijateljicu da ga ponese i čuva kod sebe. A ovo je spisak svih potrepština, koje će ti možda zatrebati. Dakle, za svaki slučaj, spakuj sve ovo – ne želiš da neka sitnica pokvari tvoj dan. Da bi pakovanje bilo praktičnije, a neseser organizovaniji, biraj mala pakovanja neophodnih sitnica. Neke od njih treba da ti budu pri ruci, pa ih ponesi u torbici, a ostatak u dodatnom neseseru.

Papirnate i vlažne maramice

Spadaju u svakodnevni sadržaj ženske tašne i biće ti potrebne, pa neka budu pri ruci.

Ogledalce

Da bi mogla u svakom momentu da proveriš frizuru i šminku (i upotrebiš papirnatu maramicu da obrišeš tragove poljubaca), neka ti bude pri ruci.

Dezodorans

Mali dezodorans će ti možda dobro doći u nekom trenutku, kad poželiš da se osvežiš. Možeš se najpre obrisati ispod pazuha vlažnom maramicom.

Labelo (sjaj za usne, grožđana mast)

I najbolji ruž neće izdržati svo to ljubljenje, priču, hranu i piće, a da ne bi stalno mislila na to da li ti si pojela ruž, povremeno nanesi labelo, ili sjaj za usne.

Korektor

U slučaju da se pojavi neko crvenilo, iskoči bubuljica, pojave podočnjaci…

Lak za kosu

Ni jedna frizura ne može da izdrži celo slavlje bez učvršćivanja, a povremeno treba naprskati malo laka, da se kovrdže ne opuste i punđa ne raspadne.

Ukosnice

Ako je potrebna dodatna podrška tvojoj frizuri, dobro je da imaš pri ruci nekoliko ukosnica, za prvu pomoć.

Turpija za nokte (makazice, grickalica, lak za nokte)

Ukoliko pukne nokat, moći ćeš brzo da ga saniraš. Ne samo zato što će te nervirati, već i zato što može da se zakači za odeću i pocepa čipku, ili ćeš dodirnuti kosu i povući napuklim noktom nekoliko dlaka i pokvariti frizuru. Popravi nokat, namaži sloj laka i nastavi da uživaš.

Comments