Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Kosa ima veliku ulogu kada je fizički izgled u pitanju i zato je veoma važno da o njoj brinete. Nega je važna za svaki tip kose, ali je posebno važna za one koji inače imaju problema sa njom. Ako ste blagosloveni dobrim kvalitetom kose, onda ne treba mnogo nauke kako biste je sačuvali. Dobar šampon, pakovanje i serum za krajeve, biće vam dovoljno.

Međutim, ako ste je oštetili, preduzmite potrebne mere pre nego što je potpuno uništite. Ošišajte krajeve, a onda se posavetujte sa frizerom šta bi trebalo da uradite kako biste je poboljšali.

Međutim, u kakvom god stanju da je vaša kosa, ovi tretmani će joj pomoći:

Kokosovo ulje, maslinovo ulje i shea butter

Hidratacija i hranjenje kose za vreme leta veoma je važno, imajući u vidu da je sigurno konstantno izložena suncu, vodi i presi ili drugim vrstama stajlera za kosu. Zato napravite masku za kosu od kokosovog i maslinovog ulja u kombinaciji sa shea buterom. Ovaj miks će hidrirati vašu kosu i sprečiti da krajevi ispucaju.

Maska se pravi tako što pomešate jednake količine pomenutih sastojaka i stavite na celu kosu, od skalpa do krajeva. Držite je bar dva sata, a najbolje bi bilo da stoji celu noć, a onda ujutru isperite blagim šamponom i toplom vodom.

embedded hair conditioning Letnja nega: Da li dovoljno neguješ svoju kosu?

Spavajte na satenskoj jastučnici

Koliko god da čudno zvučalo, spavanje na satenskoj jastučnici pomoći će da vaša kosa bude u odličnom stanju. Trenje čini da se kosa kida, a saten onemogućava toliko trenje, jer kosa klizi preko njega.

Čuvajte kosu od hlora i soli

Prva stvar koju svi želimo da uradimo kada temperatura pređe trideset stepeni jeste da uskočimo u vodu i rashladimo se. Međutim, koliko je to dobro za naše telo, toliko šteti našoj kosi. Zato je štitite tako što je nećete potapati. Pored toga, naprskajte zaštitni sprej za kosu, koji sprečava loš uticaj UV zraka.

embedded swimming with updo Letnja nega: Da li dovoljno neguješ svoju kosu?

Izbegavajte stajlere za kosu

Makar leti, kada znate da vam zbog znoja, vlage ili vode, isfenirana kosa neće potrajati, zato nađite način da napravite lepe letnje frizure sa prirodnim izgledom kose. Ako baš želite da stilizujete kosu, koristite viklere ili ispletite kike, umesto da dodatno pržite kosu presom ili figarom.

Lenka Gatić

Editors choice