Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

1/2

Razume se da ćete nositi štikle i da ćete odabrati najlepše sandale, cipele ili čizmice, u skladu sa modelom venčanice i godišnjim dobom. Bićete doterani od glave do pete, a pete će vam biti na potpeticama – treba izdržati čitav naporan dan, koji ćete velikim delom provesti stojeći i zato budite dobri prema svojim stopalima. Evo nekih korisnih strategija i saveta, kako da izdržite u štiklama.

Nabavite svadbene cipele na vreme

To znači da ćete ih kupiti barem mesec dana pre venčanja, što vam daje fore da ih razgazite. Nikako nemojte upasti u zamku novih cipela i obuvati ih prvi put za svoj veliki dan, računajući da ćete izdržati čak i ako vas nažuljaju. Cipele koje vas stežu i pri svakom koraku bolno pritiskaju nažuljana mesta, pokvariće vam dan i mrzećete ih i ljutićete se na sebe što se niste pripremili. Dakle, nabavite cipele na vreme i to vreme iskoristite da ih razgazite. Ako imate nekog (sestru, prijateljicu) čije su vam cipele uvek bile udobne, dajte toj osobi da ih razgazi za vas – to znači da će ih nositi po kući, ili samo sedeti u njima par sati dnevno. Možete cipele odneti kod obućara, da ih stavi na kalup, ako ste ustanovili da su suviše tvrde na peti ili prstima, ili da su uske i usecaju se sa strane. Kožne cipele će se najlakše razgaziti, a veštački materijali mogu izgubiti oblik na kalupu (ili ispucati). Zato je najbolje razgaziti ih prirodnim putem – obujte pamučne čarape (deblje od unihopa), obujte svoje nevestinske cipele i šetkajte se u njima po kući, petnaestak minuta, svakog dana.

Naviknite se na štikle

Ako inače nosite ravno i uglavnom patike, kad se na svom venčanju popnete na štikle, osećaćete se neprirodno i van ravnoteže, kao na štulama. Bilo bi pametno da nabavite još neki par obuće sa potpeticama i da počnete da ih nosite, kako biste se navikli na štikle, jer se držanje tela i centar ravnoteže pomeraju kad imate potpetice, makar i samo nekoliko centimetara visoke.

Vežbajte hod

Nema ničeg ružnijeg nego kad ugledate ženu na štiklama koja gaca kao čaplja, vidno pokušavajući da ne padne na nos. Ukrućena kolena, raširene ruke – to nije hodanje nego održavanje ravnoteže. Za stabilan hod u štiklama potrebno vam je samopouzdanje, ali i navika, kao i snaga stopala. Pomoći će vam jednostavna vežba stanite iza stolice sa naslonom, uhvatite se za naslon i podižite na prste, što više možete. Ne oslanjajte se na stolicu, samo se pridržavajte, dok se podižete na prste i spuštate i opet podižete. Kada obujete cipele, stanite čvrsto i vrlo malo okrenite stopala u stranu – to će vam “uzemljiti” držanje, i ojačati kukove i zglobove. A onda koračajte. Nemojte trupkati, marširati, izbacivati noge i ukrštati nogu preko noge, nastojeći da imitirate manekenski hod. Naprotiv, opustite se, osetite svoje telo, držite leđa pravo, ali ne ukočeno, opustite kolena, ona treba da gibaju, a ne da se koče i pravite male korake. Ako ste navikli da hodate brzo i imate krupan korak, prilagodite se štiklama – usporite i pravite sitnije korake. Postavite ogledalo u kome možete da se posmatrate dok prilazite. Treba da izgledate ležerno i opušteno i samouvereno.

Editors choice