Ako oduvek maštaš o raskošnom velu koji ćeš nositi na dan svog venčanja i prosto ne možeš da zamisliš venčanicu bez vela, onda ti preostaje samo da izabereš onaj koji će biti najbolje usklađen sa venčanicom. Za bilo koji stil haljine, postoji odgovarajući veo, a evo nekih smernica kojima treba da se rukovodiš.

Raskošno ukrašena haljina

Ukoliko je vaša venčanica prekrivena čipkom, vezom, biserima, upadljvom teksturom, veo može da bude u istom raskošnom i blistavom stilu. Takođe, možete odabrati da jednostavnijim velom istaknete raskoš haljine uz dašak skromnosti, koju samo nošenje vela implicira – veo može biti ukrašen samo po rubovima, na sličan način kao haljina.

veo 1 1 Kako da uskladiš veo sa venčanicom

Jednostavna haljina

Jednostavnost je osnova elegancije i ako je vaša haljina bez upadljivih detalja i jednostavnog je kroja, dramatiku možete postići izborom vela. To može biti veo koji je pričvršćen u punđu i spušta se u kaskadama preko ramena, kao neki prozračni ogrtač. Odmereno ukrašen čipkom, učiniće vašu pojavu veoma upečatljivom.

Haljina sa velikim izrezom na leđima

Ako ste odabrali haljinu koja otkriva vaša leđa, znači da želite da istaknete njihovu lepu liniju – to znači da veo treba da bude kraći, u samo jednom sloju, koji lepršavo pada i svojim lepršanjem otkriva najveći “adut” vaše venčanice.

Haljina sa dugim šlepom

Veo ne treba da bude predugačak, da ne bi umanjio evekat šlepa. Može padati do struka, ili do kolena i najbolji izbor je katedrala-stil.

Comments