Ukoliko su tvoji nokti zbog nekog razloga požuteli, bilo da je zbog toga što pušite, ili je nokatna ploča pokupila pigment vašeg poslednjeg laka za nokte ili je razlog neke druge prirode, to svakako ne izgleda nimalo privlačno!

Međutim, postoji način da imate lepe i zdrave, bele nokte, koje ne morate kamuflirati tamnim lakovima, a da pritom ne morate ni da idete u salon.

Sve što vam treba je lak za nokte koji pruža efekat beljenja, ili olovka za beljenje noktiju koju možete kupiti u bilo kojoj prodavnici kozmetike. Za kraj naravno ispolirajte nokatnu ploču kako biste uklonili bilo kakve nepravilnosti i kako bi sigurno lak na vašim noktima bio pravilno i ravnomerno nanet.

Međutim, ukoliko nemate vremena ni da odete do prodavnice šminke i kozmetike i kupite ove preparate, ne morate da brinete. Vi sredstva za izbeljivanje noktiju imate i kod kuće!

Kako da sama izbeliš svoje nokte 1 Kako da sama izbeliš svoje nokte?

Soda bikarbona -uzmite kašiku troprocentnog hidrogena i dve i po kašike sode bikarbone i napravite pastu koju ćete onda utrljati na svoje nokte. Već posle prve primene videćete rezultate, ali za značajno belje nokte ponavljajte ovo svakih šest nedelja.

Limun -nacedite limun a onda ga namažite na nokte. Nakon 3 do 7 minuta isperite. Jedino na šta treba da obratite pažnju je to da limun isušuje kožu tako da morate da namažete hidratantnu kremu nakon toga.

Limun možete i pomešati sa malo mlake vode i malo tečnog sapuna, a onda držati nokte 5 minuta u takvoj tečnosti, a nakon toga samo oprati ruke mlakom vodom. Limun i soda bikarbona takođe prave smesu koja izbeljuje, a limun i morska so prave odličan izbeljujući skrab za vaše šake i nokte.

Pasta za zube -pasta za izbeljivanje zuba može da izbeli i vaše nokte!

Alkoholno sirće -u 250ml tople vode sipajte kašiku alkoholnog sirćeta i potopite nokte 8 minuta. Isperite nakon toga i namažite hidratantnu kremu!

 Lenka Gatić

Comments