Venačice su različite – ima ih u svim veličinama i oblicima, baš kao i grudi! A oblik i veličin tvojih grudi, određuje siluetu venčanice. Dobre vesti se tiču malih i neizraženih grudi – njihov oblik možeš da dopuniš odgovarajućim umecima i brushalterom, tako da ti haljina koja ti se sviđa, stoji dobro i ističe bistu. Bujne grudi (naravno) nisu mana, šta više – mnogi ih smatraju najvećom ženskom prednošću, ali ako su tvoje prednosti baaaš velike, potrebno je da pažljivo izabereš haljinu koja će ti najbolje pristajati. Evo nekih saveta.

Kada birate venčanicu, obucite brushalter koji vam najbolje pristaje – izbor grudnjaka je veoma važan, jer on može da vašim grudima da potreban oblik i podršku. Bilo bi idealno da u istom salonu birate venčanicu i grudnjak i probate ih zajedno. Možda vam je potreban čvršći grudnjak, da bi istakao vašu siluetu (ili ukrotio vašu bujnost), koji inače ne biste odabrali za svakodnevne prilike, jer nije tako udoban. Ili će vam, uz haljinu koju želite da nosite, najviše odgovarati vrlo dubok grudnjak, skoro kao korset, koji se uklapa sa krojem haljine. Ako ste sigurni koji ćete donji veš nositi ispod venčanice, nosite ga kada isprobavate haljine, ili kada vam krojačica uzima meru. Stručnjaci preporučuju da nabavite grudnjak u koji možete staviti odgovarajuće uloške, koji će korigovati veličinu i oblik, odnosno, dati vam onu siluetu koja najbolje izgleda u haljini koju ste odabrali.

Vodite računa o dekolteu

U zavisnosti od toga da li želite da istaknete svoje grudi, odnosno da ih povećate, ili da ublažite njihovu raskoš, biraćete haljinu sa dekolteom koji odgovara vašim namerama. Imajte u vidu i da haljina zakopčana do grla može da istakne vaše grudi, pre nego da ih prikrije, ukoliko je uskog kroja. Takođe, možda je prikladnije smestiti izdašne grudi u izdašan dekolte, nego da ih prikrivate naborima čipke i volana, koji mogu učiniti da izgledate nezgrapno i nesrazmerno krupno u gornjem delu. Svakako u ovom konsultujte nekoga u čiji ukus i procenu imate puno poverenje – ko neće povlađivati vašim željama, već će vam reći da li vam nešto pristaje ili ne i objasniće vam tačno zašto to misli.

Comments