Pored svih najvažnijih vidljivih stvari, koje treba da obaviš oko svog venčanja, postoje i one druge, sporedne, pa i neke koje potpuno previđaš, a važne su. Recimo, izbor donjeg veša. Verovatno o tome uopšte ne razmišljaš, jer si zauzeta izborom venčanice, cipela, frizure, šminke i ostalim krupnim poslovima – koji se i te kako vide.

Verovatno misliš da ćeš obući neki veš koji imaš, koji ti je udoban i to je jedna stavka manje u budžetu. Ali, kad pogledaš svoju divnu novu haljinu i svu onu čipku i belinu, prosto ne ide da obučeš neki iznošen veš, potreban ti je nov. Treba da se osećaš kompletno, od gaćica do trepavica, a za to ti je potreban odgovarajući donji veš. I, kao najbitnije, treba ti veš koji se neće ocrtavati ispod haljine i koji će ti biti udoban.

Trenutak kada treba da izabereš veš

To je isti onaj trenutak kada si izabrala haljinu. Jer tada ćeš tačno znati da li ti je potreban brushalter bez bretela, ili u vidu korseta, ili će biti dovoljni silikonski držači, pošto haljina ima dubok izrez na leđima. I da li gaćice treba da budu što manje i pliće, ili su ti potrebne baš neke duboke, čije će se ivice uklopiti sa krojem haljine i neće se ocrtavati, čak i ako je haljina uska.

Veš ne treba da kupujete pre konačnog izbora haljine i zbog toga što ćete u međuvremenu možda promeniti težinu. Ako ste na dijeti, verovatno ćete za mesec dana izgubiti nekoliko kilograma, pa o tome treba da vodite računa i pri izboru haljine i pri izboru veša. I još jedno bitno upozorenje, kada je težina u pitanju – ako ste u drugom stanju, oblik može da vam se promeni u roku od nedelju dana, na prelasku iz jedne faze trudnoće u sledeću. Grudi vam se mogu duplo povećati za vrlo kratko vreme, pa je dobra zamisao da imate rastegljiv gornji deo haljine (ili neki koji ima prilagodljivo kopčanje), a tada će vam biti potrebna ozbiljna podrška brushaltera sa širokim naramenicama – tu nema mesta za čipku i korpice, jer nećete moći da podnesete ništa što ne prianja u potpunosti uz vaše preosetljive i otečene grudi, što ih steže i pritiska.

Comments