Suština venčanja, makar ako govorimo o vašem izgledu, svakako je venčanca. S obzirom na to da je venčanje jednom i da nemate prostora za greške, vodite računa o ovim stvarima kada krenete u kupovinu najlepše i najvažnije haljine u vašem životu.

Vodite “pojačanje”

Ovo je najčešća greška koju mlade prave. Misleći da će vam pri kupovini venčanice pomoći mišljenje drugarica, vi vodite “čopor” sa sobom. Pa, nemojte! Znate već da svako ima svoje mišljenje i svoj ukus, tako da možete da zamislite šta će se desiti kada svaka kaže nešto drugačije o vašem izboru haljine. Na kraju svega, izlazite vi, zbunjene i “smušene”, ne znajući šta da radite. Najvažnije je šta vi mislite i kako se vi osećate u haljini koju nosite i zaista je potrebno da se vodite samo svojim unutrašnjim osećajem prilikom kupovine venčanice.

Kupujete prerano

Čim objavite veridbu, vi “trčite” da kupite venčanicu. Čekajte. Stanite. Gde žurite? Koliko god zvučalo čudno, vi zapravo treba da se osećate spremno da pronađete svoju haljinu iz snova, a osim toga, ukoliko je kupite prerano, vrlo je verovatno da će se u međuvremenu nešto desiti i vi prosto više nećete biti zadovoljne svojim izborom. Zato, prvo razmislite šta želite, malo istražujte, pa tek onda krenite u potragu.

Isprobavate mnogo venčanica

Kao i u slučaju mišljenja prijateljica ili rodbine, posle svega što ste videle i isprobale vi ćete biti zbunjene i još više neodlučne. Opredelite se za jedan model koji vam najbolje pristaje i koji vam se najviše dopada, pa u skladu sa tim birajte koje haljine ćete probati i koju ćete na kraju i kupiti.

greske 2 Izbegnite najčešće GREŠKE pri kupovini venčanice

Zanesu vas popusti

U popustima nema ničeg lošeg, naročito kada su u pitanju venčanice koje znaju da budu jako skupe. Ipak, nemojte da se zaletite i kupite prvu haljinu na kojoj vidite da je snižena 70%. Ne mora da znači, ali moguće je da joj zapravo nešto fali, da ima neko oštećenje i slično. Pratite sniženja, ali i budite oprezne prilikom kupovine i obratite pažnju na svaki detalj.

Birate pogrešnu veličinu

Da, mi žene umemo da budemo opterećene veličinom i brojkama i nekad nas je čak sramota da tražimo nešto broj veće. Ima li poente da napomenem da to nema logike? Baš zbog toga što ćete tu venčanicu nositi sad i više nikad, sve mora da bude na svom mestu, vi se morate osećati prijatno i udobno, pa prema tome – birajte pravu veličinu kolika god ona bila!

Comments