Modna dizajnerka, Ines Janković, sinoć je na nesvakidašnji način, u vidu dvadesetominutne predstave, na opšte oduševljenje svih prisutnih, u Centru za kulturnu dekontaminaciju, predstavila kolekciju Calla 2015/16 iz linije Modern Bride, njenog brenda INES Atelier.

ines jankovic CALLA: Priča o beloj haljini

Bela haljina u različitim varijantama prezentovana je na pozornici CZKD-a, posebno scenografski osmišljenoj, u art direkciji poznate dizajnerke Marie Jelesijević. Manekenke su se pojavljivale na sceni ispred ogromnog zida, koji je iscrtala Darija Basta, jedna za drugom u različitim belim haljinama, praćene muzikom gudačkog kvarteta Intermezzo i fantastičnim svetlosnim efektima mađarskih dizajnera svetla – La Luz.

unnamed CALLA: Priča o beloj haljini

Zbog velikog interesovanja, Ines je prezentovala svoju novu kolekciju u dva termina, a po završetku, tradicionalno, muziku je puštala Tijana T.

Ovo je bila idelana prilika da se prikaže i nakit iz kolekcije Modern bride, koji je bio izložen u dvorištu Paviljona Veljković. To je samo uvod u novu kolekciju nakita Bird in space, koju će Ines posebno predstaviti narednog meseca.

IMG 3287 CALLA: Priča o beloj haljini

U Paviljonu Veljković sinoć su se mogle videti brojne dame iz javnog i kulturnog života Beograda, koje prate i poštuju rad Ines Janković.

Calla 2015/16 je kolekcija belih haljina/venčanica za narednu sezonu iz linije Modern bride. Dizajn modela je baziran na klasičnoj, vanvremenskoj eleganciji, u duhu modernog i geometrizovanog.

Forma cveta kala je poslužila kao inspiracija za siluete modela, ali i kao svojevrsna simbolika, s obzirom na to da je kala oličenje veličanstvenosti i lepote. Otuda i ideja da se bela haljina predstavi na jedan grandiozan način, baš onako kako zaslužuje.

IMG 3351 CALLA: Priča o beloj haljini IMG 3365 CALLA: Priča o beloj haljini IMG 3370 CALLA: Priča o beloj haljini IMG 3382 CALLA: Priča o beloj haljini

Kolekcija Calla sadrži 18 modela, međusobno povezanih formom i prefinjenim materijalima. U izradi su korišćene različite vrste svila, najfiniji til, francuska čipka, kao i ručno rađene aplikacije sa Swarovski kristalima. Upravo se ovi dekorativni elementi  nadovezuju na Ines Atelier priču o nakitu.

U antičkom dobu kala je predstavljala cvet posvecen Heri, Zevsovoj ženi. Darivanjem ovog cveta, pokazujete osobi koliko je jedinstvena, elegantna i posebna, što je upravo poruka Calla kolekcije za modernu mladu.

Fotograf: Tina Marić

 

Comments