Osnivač kompanije, Demetros Džejms Elias (Demetrios James Elias), je za vrlo kratko vreme napravio najproduktivniju kompaniju za proizvodnju venčanica koja svake sezone dodaje sto potpuno novih venčanica. Radeći porodični biznis Demetrios se vrlo brzo pročuo po zemlji zbog svojih kreativnih ideja i stila koji je svaka mlada volela. Naročito su venčanice Demetrios bile i ostale prepoznatljive po detaljima. Pored mnoštva detalja, odlikuje ih raznolikost, bogati kraljevski krojevi, često su ukrašene Swarovski kristalima i perlama. Inovativnost pri odabiru tkanina i višeslojna izrada velike su prednosti ove marke venčanica, a raskoš i glamur su prvo što pomislite kada pogledate Demetrios venčanice. Nova kolekcija ima iste detalje kao i svaka predhodna, ali je svaka venčanica posebna na svoj način.

Karakteristike kolekcije Demetrios venčanice 2013. godine

Venčanice bez bretela ili samo sa jednom bretelom. Materijali od kojih su pravljene venčanice su prirodni: til, taft i čipka. Korseti su ukrašeni Swarovski kristalima, perlama, vezenim detaljima u oblika cvetova. Suknje se šire i imaju puno slojeva i nabora. Često se venčanice pertlaju na leđima, a ono što je karakteristično su dodaci za venčanice koji se mnogo koriste, prvenstveno veo i bolero.

SLIKA 27 Demetrios raskošna kolekcija

Raskošna korset haljina sa krinolinom

SLIKA 35 Demetrios raskošna kolekcija

Puno čipke i tila u donjem delu haljine, a posebnu notu venčanici daje sam korset od kristala i čipke koja se pruža preko grudi i oko vrata

SLIKA 42 Demetrios raskošna kolekcija

Uzana haljina na jedno rame uz puno detalja

SLIKA 52 Demetrios raskošna kolekcija

Jednostavan gornji deo haljine presvučen jednim slojem čipke

SLIKA 61 Demetrios raskošna kolekcija

Tilovi su ono što obeležava ovu kolekciju

SLIKA 71 Demetrios raskošna kolekcija

Korset haljina, sa širokim obodom haljine od nabranog tila

SLIKA 8 Demetrios raskošna kolekcija

Gotovo sve haljine imaju sistem skidanja donjeg dela haljine

Tekst: Mirjana Bačkonja

Comments