Znate ono kad dođe proleće, pa se šetate parkom i kažete drugaricama: “Eno vidi onu. Kako je ona našla dečka, a ja nikako?”. E po tom principu funkcioniše i brak. Nije svaka za udaju, porodicu i porodični život. A ako u dubini duše osećate da niste spremne na to, onda je verovatno ujedno to i razlog što još niste udate – jer u principu to i ne želite. A šta nas čini materijalom za udaju još uvek nije otkriveno.

129346 young bride pictures 4 Da li ste materijal za udaju?

Ipak, Social Science Research sproveo je istraživanje ispitujući tri veoma važna aspekta osobe kao takve: izgled, karakter i držanje – u cilju otkrivanja bitnih osobina za udaju. Istraživači su sakupili podatke od 1994. do 2009. godine u kojima je od ispitanika traženo da ocene nečiji izgled, karakter i držanje. Rezultati istraživanja pokazali su da se muškarci čiji je izgled natprosečno dobar čine veoma podobnim za ženidbu, ali uglavnom su učesnici morali da imaju iznadprosečne ocene u sva tri aspekta kako bi bili percipirani kao podobni za brak. Da li to znači da je jedini način da ne umrete sa mačkama da budete natprirodno gotivna osoba?

Izgleda da ne. Dobre vesti su da slab prosek iz jednog aspekta možete nadomestiti visokim prosekom iz drugog. Tako da, ako ste baš-baš aljkave, a u isto vreme i baš-baš lepe i/ili pametne – nema razloga za brigu.

Una Hadži – Nikolić

Comments