Bore su neizbežna stvar u životima svakog od nas. Međutim, mnogo toga zavisi i od naših životnih navika. Mnogo toga što radimo može učiniti da ranije dobijemo bore te da naše lice izgleda mnogo starije nego što bi trebalo.

Postoji mali broj stvari koje možemo učiniti da usporimo proces starenja, a još manje da popravimo štetu nanetu lošim navikama koje smo godinama praktikovali.

Zato je najpametnije izbegavati ponašanje koje će nas dovesti do brojnih i dubokih bora. Zato, od danas nemojte zaboraviti da stavite kremu sa zaštitnim faktorom na lice i to svaki dan, zaboravite na solarijum i baš nikada nemojte zaspati sa kompletnom šminkom na licu.

A evo koje još stvari ne bi trebalo da radite:

Pušenje

Samo deset godina pušenja mogu dovesti do toga da izgledate duplo starije, iako posledice možda nisu odmah očigledne. Samo uvlačenje dima stvara bore oko usana i oko očiju. S vremenom duvanski dim isušuje kožu i usporava cirkulaciju, čineći da vaše lice izgleda grublje i starije, a sama koža postaje siva.

Spavanje

Ukoliko ne spavate dovoljno, telo proizvodi kortizol, koji uništava vaše ćelije. A ako ipak spavate dovoljno, ali spavate tako da legnete na stomak, vremenom ćete “gužvati” lice i praviti bore. Zato uvek spavajte na leđima.

embedded sleeping positions and wrinkles Pet navika koje stvaraju bore

Comments