Kada je letnja šminka u pitanju, trebalo bi da uprostimo stvari! Što manje proizvoda, a više jarkih boja, puderi u prahu i vodootporne maskare nešto su čega bi trebalo da se pridržavate za vreme visokih temperatura.

Danas govorimo o onim modnim trendovima koje nam preporučuju ljubitelji mode i najveći make-up stručnjaci na svetu.

Narandžasti karmin

Ovo je najveći modni trend sezone. Odgovara, koliko god sumnjali u to, svakom dobu i svakoj boji tena. Važno je samo da vodite računa o nijansi ove boje i uklopite sa ostatkom vaše šminke. Kada budete malo preplanule, posebno dobro će izgledati koralno narandžasta boja na vašim usnama.

embedded orange lipstick trend Kako da se našminkaš ovog leta?

Tonirana krema

Umesto teškog pudera, leti birajte BB kremu, koja ima i zaštitni faktor, hidrira vašu kožu, a ujedno ima i blagu moć pokrivanja, taman toliko da sakrije neke nedostatke na vašem licu.

embedded tinted moisturizer trend Kako da se našminkaš ovog leta?

Dramatični ajlajner

Sada konačno smete da preterate sa ajlajnerom. Debele izvijene linije i na gornjem i na donjem kapku, učiniće da vaše oči sijaju u mraku! Ako baš ne volite tako dramatičan izgled, onda uradite blaži, nežniji cat-eye izgled uz pomoć senki.

embedded cat eye makeup trend Kako da se našminkaš ovog leta?

Plava senka

Ovaj trendi izgled nije baš lako izvesti. Zato vam preporučujemo da vežbate nanošenje plave senke i da isprobate kombinaciju ove boje sa drugim bojama kako biste shvatili šta vam najbolje stoji. Kada jednom savladate ovaj izgled, samo napred!

embedded blue makeup trend Kako da se našminkaš ovog leta?

Nežnije obrve

Dok su jake androgene obrve i dalje veliki trend, sada možete primeniti i nežniji i ženstveniji izgled vaših obrva. Zato odaberite svetlije olovke ili još bolje nežne senke za oblikovanje obrva, kako bi one i dalje dobile lep oblik, a ipak ne delovale prenaglašeno.

embedded eyebrow makeup trend Kako da se našminkaš ovog leta?

Kremasto rumenilo

Roze rumenilo je veoma popularno ove sezone. Ali da biste dali lep i svež izgled svom licu, odaberite kremasta rumenila. Pri izboru boje, vodite računa da se uklapa uz vaš ten nakon bronzera, a ne pre.

embedded blush trend Kako da se našminkaš ovog leta?

Velike trepavice

Stavite veštačke trepavice ili ako ne volite veštačke trepavice, koristite uvijač za trepavice i volumizirajuću maskaru.

embedded long lashes trend Kako da se našminkaš ovog leta?

Metalik senka

Zlatne ili bronzane senke veoma su popularne. Kombinujte je uz neke neutralne boje, velike trepavice i jak crni ajlajner.

embedded metallic eyeshadow trend Kako da se našminkaš ovog leta?

Bela olovka

Bela kalaj olovka za oči savršena je za isticanje uglova očiju i deo ispod obrva. Tako ćete učiniti da otvorite oko i delujete svežije i odmornije. Za još bolji izgled nakon bele olovke stavite i malo bele sjajne senke, za još efektniji izgled.

embedded white eyeliner trend Kako da se našminkaš ovog leta?

Lenka Gatić

Comments