Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Kada birate boje za venčanje, a kasnije i haljine za deveruše ili kume, obratite pažnju na drugačija značenja boja. Boje označavaju različite stvari u zavisnosti od kulture ili regiona. Na primer, bela je poznata u zapadnim kulturama kao simbol vrline i nevinosti. Isto tako mnoge azijske kulture vide belu boju kako simbolizuje smrt, i to je boja žalosti. Evo još nekih viđenja osnovnih boja koje možete uzeti u obzir.

Crna – Smatra se da simbolizuje prefinjenost, snagu, seksualnost i eleganciju. Ova boja može imati veliki uticaj ili biti podcenjena, u zavisnosti koje se boje koriste kao kontrast.

Crvena – Najviše se povezuje sa ljubavlju, strašću, seksualnošću i željom. U drugim kulturama crvena može da simbolizuje čistotu ili dobru sreću. Crvena je boja visoke drame, a iako postoji nijansa crvene za svakoga, bilo bi pogrešno imati je u različitim tonovima pred oltarom jer lako mogu doći u sudar.

Pink Značenje boja

Ženstveno i neodoljivo

Roza – Ako je crvena boja strasti, roza je njena rođaka koja je potcenjena. Smatra se da predstavlja ženstvenost i romantiku. Bez obzira na nijansu, roza je zapravo smirujuća boja.

Ljubičasta – Istorijski poznata kao kraljevska boja, ljubičasta i dalje podrazumeva eleganciju i bogatstvo. U svetlijim nijansama, ljubičasta se smatra veoma mladalački.

Zelena – Predstavlja prirodnu i plodnost. Skoro sve nijanse zelene su veoma popularne i kod muškaraca i kod žena. Opuštajuća je dok je gledate i daje izgled zdravlja i vitalnosti.

Žuta – Tako jaka boja, ne bi trebalo da se previše koristi ili da ide u paru sa crnom (studije su pokazale da ljudi imaju negativnu reakciju na crno i žuto zajedno, najverovatnje zbog bumbara). Međutim, sama, sugeriše na optimizam i lepršavu vedrinu. Žuta nije odgovarajuća boja za svakoga, pa razmislite o tonovima kože vaših svatova pre nego što izaberete nijansu.

Raznobojno Značenje boja

Koju boju vi birate?

Narandžasta – Ovo je jedna veoma energična boja  i privlači dosta pažnje. Predstavlja uzbuđenje i nezaboravna je.

Siva – Ova boja je u stvari emocionalno neutralna. Podrazumeva određenu količinu konzervativne tradicije i formalnosti.

Braon – Dopada se više muškracima nego ženama, i ova nijansa (zajedno sa ostalim srodnim zemljanim tonovima) predstavlja poverenje, iskrenost i stabilnost.

Tekst: Jovana Jovović

Editors choice