Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Vladimir Kiš i Adelle Victoria, muž i žena fotografi i dizajneri su naši sagovornici. Upoznajte njihov kreativan svet.

Vladimir Victoria Studios predstavlja tim mladih profesionalaca. Kako je počela vaša priča?

Mi smo Vladimir Kiš i Adelle Victoria, muž i žena fotografi i dizajneri. Naša ljubavna priča jestvorena u vodi. Upoznali smo se u Majamiju, i u to vreme smo radili kao fotografi na luksuznim prekookeanskim brodovima. Za Vladimira je bila ljubav na prvi pogled. Za Adelle je to bila spora tranzicija, od toga ” on je freak”, do toga da je “atraktivan” i na kraju “možda mi se svidja”. Od tada je sve bila luda vo\nja za Srbina i Filipinku, koja se na kraju završila venčanjem u Manastiru Kaona, u Srbiji.

Putovali smo po celom svetu fotografišući, tako da je bilo logično da otvorimo studio u Beogradu kada smo se odlučili da živimo u jednom mestu.

Fotografija Vencanja i Veridba 04 Wannabe Bride intervju: Vladimir Victoria Studios

Fotografija je priča za sebe. Kako biste opisali umetnost kojom se bavite?

Naš stil je mešavina umetničkog, dešje razigranosti i šika. Volimo slobodu i istinu. Volimo jak uticaj foto-dokumentacije, naročito za venčanja, jer mi volimo da budemo nevidljivi tokom samog venčanja da bi uhvatili pravu i istinitu emociju. Kada kažemo nevidljivi mislimo neupadljivi koliko je moguće. Cilj nam je da sve ide svojim tokom i da ljudi budu prirodni ispred aparata. Za svako fotografisanje pravimo nov koncept i puštamo spontanost sa lanca. Pored dizajniranje scene (pozadine), za recimo veridbe ili prevenčanja, umetničko izražavanje, stil, i pažnja o detaljima nam je imperativ.  Kada radimo albume ili knjige za klijente, unosimo srce. Pravimo kolaže, crtamo, sečemo časopise (ako trebamo). Postoji mnogo fotografa na tržišti , i onih koji to misle da su. Svi rade online, lako je uraditi “copy” i “paste”.  Trudimo se da naš rad ostane jedinstven i istinit. Isključujemo se totalno od media za to vreme i idemo u duge šetnje da odmorimo oči i nadjemo inspiraciju za nešto novo i originalno. Poštujemo fotografiju i kao profesiju i kao umetnost, i mislimo da je to razlog zbog kojeg imamo ovakav pristup.

Šta je najvažnije kod dobre fotografije?

Pravi momenat ta milisekunda kada se sve poklopi: svetlost, emocija, linije- – i još toga. Fotografija se desi za manje od sekunde, nekada za hiljaditi deo sekunde. Samo jedan klik. Zašto je taj klik važan, čini dobru fotografiju. Zašto da zadržimo baš taj momenat? To je važno pitanje, i pravi majstori fotografije istražuju ceo njihov radni vek odgovor na to pitanje.

VladimirVictoriaStudios 01 Wannabe Bride intervju: Vladimir Victoria Studios

Gde pronalazite inspiraciju?

Kaže se da umetnik konstantno radi. To ne znači da smo stalno iza kamere ili da editujemo fotografije , crtamo ili pravimo kolaže. Postoji dosta praznog prostora izmedju rada, ali se uvek trudimo da su nam čula otvorena za inspiraciju. Odgovor na Vaše pitanje je širok, jer nas inspiriše sam život: energija, ljudi, razgovori, zvuk, mesta, ukusi ,sve. Mi mislimo da ako se umetnik inspiriše sa samo nekoliko stvari, onda nastane umetnička blokada. Mislimo da je inspiracija svugde. Na nama je da smo uključeni.

Na koji ste projekat najponosniji i zbog čega?

Teško je odlučiti. Svaki projekat ima svoj ukus. Ponosni smo svaki put kada nas neko angažuje da dokumentujemo venčanje,da zabeležimo ljubav u portretu, fotografisanje novorodjene bebe, porodične fotografije, da pokažemo delo modnog dizajnera ili stiliste za kosu. To je istina. Svaki put kada nas angažuju , to je poverenje. Poveravaju nam da zabeležimo momente u njihovom životu, momenat koji hoće da pamte, daju prijateljima, i dele sa budućim generacijama. Mislimo da je fotografija umetnost čuvanja memorija, i ponosni smo što smo iza toga.

VladimirVictoriaStudios 07 Wannabe Bride intervju: Vladimir Victoria Studios

Ukoliko bismo vas zamolili da osmislite editorijal za naš magazin, kako bi on izgledao?

To bi bilo zabavno! Postoji mnogo ideja koje nam zuje u glavama, i gladni smo da ih sprovedemo u dela. Postoji toliko elemenata na kojima možemo da radimo, ali Vas uveravamo da bi bilo inspirišuće i ” on the cutting edge”

Kada počinjemo projekat?

Ispričajte nam neku anegdotu sa snimanja?

Kada je naša ćerka bila još beba, vodili smo je na snimanja van Beograda, (nismo mogli de je ostavimo na čuvanje jer je mama još dojila) bila je zakačena na tatina ledja u nosiljci za bebe.  E to je posvećenost!

VladimirVictoriaStudios 08 Wannabe Bride intervju: Vladimir Victoria Studios

Vaša poruka za naše čitaoce.

Pošto je ovo Wannabe magazin, za sve koje hoće da budu, samo budite! Hvala Vam što nam dozvoljavate da se prodamo. Hahaha! Ozbiljno , hoćemo da Vam kažemo da smo ovde, da možemo da se zabavljamo zajedno. Mi smo novi, sveži, i slobodni. Naš rad je izložen po svetu, što znači da znamo šta  radimo. Nudimo fotografje sa ukusom, pozovite nas da zauzmete Vaše mesto. Vaše vreme provedeno sa nama biće zanimljivo i vredno iskustvo. Verujte nam kada kažemo da ne postoji niko ko je strastveniji od nas u ovom poslu. Zajedno ćemo stvarati, uveravamo Vas da će proces od početka do kraja biti zadovoljavajuć. Naš rad govori sam za sebe, zato nas posetite na sajtu ili Facebooku.

VladimirVictoriaStudios 09 Wannabe Bride intervju: Vladimir Victoria Studios

Kakvi su vam planovi za budućnost?

Volimo budućnost! Do kraja noći, sutra je nešto novo. Hoćemo da vratimo fotografisanje na Balkanu kako je  bilo ranije, portreti su se radili mnogo više i profesionalnije.

Nudimo naše usluge i van Srbije. Želimo da fotografišemo venčanja i ostale projekte u Evropi , Aziji, i celom svetu. Nijedna destinacija nije daleko. Hoćemo da spojimo strast za putovanjima sa fotografijom.

Naravno hoćemo da se širimo- – da investiramo u novu opremu, angažujemo najbolje u našem timu,i ponudimo što nike ne nudi.  Planiramo da radimo ono što volimoi budemo najbolji u tome. Da putujemo sa aparatima oko vrata, i najvažnije da širimo sreću.

Jovana Katić

Editors choice