Osim što su emotivni partneri to su i u poslu. Predstavljamo vam talentovani par!

Kada ste i kako zakoračili u svet fotografije?

Ivan je zaplovio vodama fotografije 2003 godine kada se zaljubio u makro fotografiju slikajući bube i pečurke na biciklističkim turama. 2005 je otišao na velike turističke brodove da radi kao fotograf gde se hobi pretvorio u profesiju i doživotnu ljubav. Ja sam u svetu fotografije od kada znam za sebe jer mi je otac fotograf. Ljubav moga oca prema fotografiji je uticala da upišem Filmsku umetnost na univerzitetu u Manili. Ponovo sam se vratili korenima kada sam 2008. godine i ja počela da radim na turističkim brodovima na kojima smo se Ivan i ja i sreli.

IvanDianaPhotography 010 Wannabe Bride intervju: Ivan & Diana Photography

Po čemu je fotografisanje venčanja specifično?

Po mom mišljenu fotografisanje venčanja je jedan od najtežih vidova fotografije. Mi možemo uticati tako malo na tok dogažaja toga dana. Nikada ne možeš znati kako će stres uticati na mladence, kakvo je svetlo u stanu i restoranu gde se venčanje odvija a i mladenci retko kada uspeju da odvoje dovoljno vremena za fotografisanje na lokacijama. Sa druge strane, nema lepšeg osećaja nego kada i pored svih ovih otežavajućih okolnosti uspeš da sačuvaš momente koje bi inače bili zaboravljeni, kada zabeležiš emocije koje bi ostale neprimećene.

IvanDianaPhotography 009 Wannabe Bride intervju: Ivan & Diana Photography

Kako izgleda jedan vaš radni dan?

Mi smo najpre roditelji pa naš dan počinje igrom sa ćerkicom Lili. Ona je naša inspiracija za ostatak dana a onda posle doručka vreme je za posao. Dobar deo dana provedemo obrađujući fotografije, a u pauzama se sastanemo sa budućim mladencima uz kaficu ili preko Skajpa. Uveče objavljujemo slike na fejsbuk stranici i na našem sajtu, ili tražimo nove inspiracije.

Kakav je osećaj raditi sa svojom lepšom/jačom polovinom?

Radili smo zajedno i pre nego što smo se zavoleli tako da možemo biti apsolutno otvoreni i kritični jedno prema drugome. Ivan kaže da sam ja duša a on mozak ovog našeg projekta. Ne može se ni bez jednog ni drugog.

IvanDianaPhotography 008 Wannabe Bride intervju: Ivan & Diana Photography

Koji je najlepši deo vašeg posla?

Definitivno putovanja. Obožavamo da zajedno pronalazimo nove lokacije za fotografisanje jer ne volimo da se ponavljamo. Kada smo na putu tražeći tu savršenu lokaciju sa najboljim svetlom osećamo da imamo najbolji posao na svetu.

IvanDianaPhotography 011 Wannabe Bride intervju: Ivan & Diana Photography

Na kom projektu trenutno radite?

Trenutno radimo na promovisanju naših usluga na Filipinima jer ćemo kada sezona venčanja u Srbiji prođe posetiti mog oca i rodbinu. Biće zanimljivo fotografisati venčanje u mojoj zemlji.

IvanDianaPhotography 003 Wannabe Bride intervju: Ivan & Diana Photography

Planovi za budućnost.

Nadamo se da će se naše ime pročuti i van granica Balkana. Voleli bi fotografisati venčanje na Mediteranu.

Jovana Katić

Comments