Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Bloom Design Studio nudi orginalne ideje za ozelenjavanje eksterijera i enterijera, iza koga stoji tim stručnjaka pejzažne arhitekture.

WANNABE BRIDE: Kako ste se odlučili da studirate pejzažnu arhitekturu?

Ta odluka je zapravo bila impulsivna, mladalačka i definitvno prava. Možda ovo zanimanje nikom nije bio jasan cilj, ali Šumarki fakultet i pejzažna arhitektura je mesto gde smo se upoznali, nervirali, mučili se, kukali i naučili da sarađujemo. Pejzažna arhitektura je naš početak, a Bloom dizajn, zapravo pravac u kom možemo kreativno da se izrazimo.

17 Wannabe Bride Intervju: Bloom Design Studio

Inpirativno i kreativno

Kako je izgledao vaš prvi zajednički projekat?

Verovatno kao i svaki prvi projekat koji izvode dvoje decenijskih prijatelja. Sa puno smeha, prevrtanja očima i previše umora. Dali smo sve od sebe, a zarada defitivno nije bila impresivna, dakle definitivno početak kakav su svi pregurali. Sada kad vratimo film, jasno se sećamo samo visokih merdevina, hladnoće, izbodenih prstiju i mnogo smeha.

Koliko su klijenti zahtevni u svojim idejama kada je reč o dekoraciji?

Naše mlade uglavnom imaju hiljade ideja i razlicitih stilova, a moderna tehnologija nam samo olakšava posao, jer sada svaku mladu koja dodje na inicijalni razgovor uputimo u kom smeru treba da ide i koji stil da odabere, a dalje je na nama. Sve su one ipak nekako zamislile svoje venčanje, naše je  da izglancamo tu sliku i omogućimo bajke.

25 Wannabe Bride Intervju: Bloom Design Studio

Bajkovita dekoracija

Bloom Design se bavi uređenjem enterijera i eksterijera. Koje su njihove dodirne tačne, a šta ih čini posebnim?

Izuzetan je onaj dizajn koji uklapa enterijer i eksterijer u jednu funkcionalnu celinu. Idealno je kada našim klijentima možemo da ponudimo uređenje svečanosti koje obuhvata spoljnu i unutrašnju dekoraciju, nažalost to zavisi samo od prostora koji mladenci žele.

Gde pronalazite inspiraciju?

Lokacija na kojoj se svečanost održava i stil mladenaca je presudan u dizajnu koji smo za svečanost izabrali. Inspiraciju nalazimo u raznim stvarima, u venčanici ili šeširu mladoženje, u osmehu zaljubljenih, u prstenu koji je poklonjen za veridbu, u knjizi koju smo nedavno procitali, čak i u poseti nekom istorijskom gradu, ali pak i u gledanju omiljene biljke na terasi i studiranju njenog cveta i lepote. Mnogo je mesta i stvari koje su pomalo zaboravljene, a inspirišu nas u ovom  ubrzanom svetu. Treba samo malo zastati i oslušnuti, a nakon toga ideja uvek dođe.

34 Wannabe Bride Intervju: Bloom Design Studio

Inspiracija za dekoraciju se nalazi svuda oko nas

Pratite trendove kada je reč o dekoraciji na venčanjima i drugim svečanostima. Šta je u trendu ove sezone?

Novi trendovi u svetu su prolazni i često ekspolozivni, ali na sreću lako ih je modifikovati, ublažiti i predložiti i na domaćem tržištu. Ove sezone aktuelni su biseri i žute nijanse, ali već sledeće to neće biti tako… Zato mi težimo ka modifikaciji trendova i njihovom uklapanju u, da kažemo, stalni dizajn. Opet, vodimo se često i činjenicom da sve sto je moderno i u trend nije uvek i lepo.

Izdvojte nam makar jedno venčanje koje je zahtevalo nesvakidašnju dekoraciju. Po čemu je bilo specifično?

Do sada ništa ne bismo mogli staviti u kategoriju nesvakidašnje. Sva venčanja su bila drugačija, pa i dekoracije. Mada su nam najdraže one dekoracije koje smo radili za naše prijatelje, oni nam daju punu podršku i potpuno su otvoreni za naše predloge i nove ideje.

45 Wannabe Bride Intervju: Bloom Design Studio

Raznobojno i inspirativno

Šta Bloom Design čini posebnim?

Bloom je nastao spontano kada su se dvoje kreativnih prijatelja prihvatili izazova. Dobro se poznajemo i nikada nema ljutnje. Samo sa prijateljem možete provesti toliko neprospavanih sati uz smeh umesto frustracije. Mi ovo radimo jer nam ovo ide najbolje,  naši ukusi nisu različiti i dobro se razumemo. Sa druge strane ono sto nas još čini posebnim je i to što mladence koji dođu kod nas savetujemo da po njihovom senzibilitetu i stilu najbolje odaberu venčanicu i uz nju uklope frizuru i šminku, kakvu vrstu fotografije vole, do toga kako da izaberu najbolju pozivnicu, a mi smo tu da im za sve to obezbedimo određene popuste preko naših prijatelja, saradnika, i time im olakšamo potpunu organizaciju venčanja.

Vaš savet za one koji žele da se upuste u organizaciju svog venčanja?

Naš savet je da se latite interneta i pogledate bar nekoliko stilova dok ne pronađete onaj koji je za vas pravi. Nekada je jedna slika dovoljna da pokrene i vas i nas, pa makar i skoro sve promenili, pronađite stil koji vam najviše prija.

52 Wannabe Bride Intervju: Bloom Design Studio

Pre odluke dobro se informišite i saznajte šta je ono što zaista želite

Razmislite šta bi vas obradovalo da vidite u svadbenom albumu i kada ga budete listali za zlatnu godišnjicu, jer neki stilovi zaista jesu večni.

Fotografije: Nasmej se ptičica

Šminka: Brana Kostić

Dizajn, scenografija, odeća, cvetni aranžmani: Bloom design studio (Facebook stranicu potražite ovde), Branko Gašić i Marija Matić

Tekst: Jovana Katić

Editors choice